Sinop

Dünya Çevre Günü

12:17 05 Haziran 2017
Dünya Çevre Günü

Sinop Valisi Hasan İpek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İpek, mesajında, dünyanın karşı karşıya kaldığı en hayati toplumsal ve ekonomik meselelerin başında çevrenin korunması geldiğini belirtti.

İnsanlığın ortak mirası olan tabiatın hoyratça kullanılmaması gerektiğini dile getiren İpek, şunları kaydetti:

"Şayet soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, yediğimiz gıdanın, bulunduğumuz yerin temiz olmasını, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, çevremizi temiz tutalım. Doğayı, tabiatı, yeşil alanları koruyalım. Yeşil alanları alabildiğince çoğaltalım. Zira kaynaklarımızı korumak ve geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak ortak bir zorunluluktur. Çünkü çocuklarımıza bırakacak başka dünya yok. Unutmayalım ki, temiz bir çevre için her bireyin yapacağı mutlaka bir şeyler vardır. Çevre ile barışık bir hayat dileklerimle."

- Belediye Başkanı Ergül

Belediye Başkanı Baki Ergül ise mesajında, bugün dünyanın her yerinde büyük sorun haline gelen çevre kirliliğinin yapılan araştırmalar, çalışmalar ve projelerle engellenmeye çalışıldığına işaret etti.

Yapılan araştırmalarda, insanların çevreye karşı yeteri kadar duyarlı olmadıklarının ortaya konduğunu belirten Ergül, şunları ifade etti:

"Gelişen ve değişen dünyada çağa ayak uydurmak adına yapılan sanayileşme çalışmaları da buna eklenince mücadele oldukça zorlaşıyor. Bunun altından nasıl kalkacağız sorusu ise oldukça basit. Bizler bu konuda ki duyarlılığımızı ve üzerimize düşen görevi yerine getirirsek sanırım bu çevre kirliliği ile mücadelen galip gelen bizler olacağız. Bu vesile ile duygu ve düşüncelerimizi dile getirirken daha sağlıklı, daha temiz bir çevrede yaşamak dileklerimle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.