Sinop

"Nezahat abla" 25 yıldır pazarda tezgah açıyor

13:40 28 Haziran 2017
"Nezahat abla" 25 yıldır pazarda tezgah açıyor

Sinop'ta yaşayan evli ve dört çocuk annesi 55 yaşındaki Nezahat Tekin, halk pazarında 25 yıldan bu yana aralıksız tezgah açıyor.

Ailevi sorunlar nedeniyle liseden sonra eğitim hayatına devam edemeyen Tekin, daha sonra evlendi. 4 çocuk sahibi olan Tekin, 25 yıl önce başladığı pazarcılıkta yaz kış tezgahının başında.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye gidip bir meslek sahibi olmayı istediğini ama bazı nedenlerle bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Hayatı boyunca hep çalışmayı istediğini belirten Tekin, "Evlendikten sonra da çalışmayı istiyordum ama çocuklar olunca bunu hemen yapamadım. Eşim pazarcılık yapıyordu. Kendisine sürekli çalışmak istediğimi söylüyordum." dedi.

Çocuklarının büyümesinin ardından çalışmak için daha fazla ısrar etmeye başladığını dile getiren Tekin, eşine pazarcılık yapmak istediğini söylediğini aktardı.

Son olarak dünyaya gelen ikiz çocukları bir yaşında girince onları bakıcıya bırakarak çalışmaya başladığını belirten Tekin, "Eşime yalvardım bana pazarda yer ayarlasın diye çünkü çalışıp emekli olmak istiyordum. Hep içimde çalışma isteği vardı. Çocuklarım küçükken evde örgü örer, onları satardım." diye konuştu.

- Emekli oldu yine de çalışıyor

Tekin, 1992'de başladığı pazarcılığı emekli olmasına rağmen halen sürdürdüğünü belirterek şöyle devam etti:

"İlk yıllarda tezgahım küçüktü. Daha sonra eşimle tezgahımı biraz daha büyüttük. Önceleri biraz çekiniyordum. Bir gün lise öğretmenimle karşılaştım. Kendisi bana 'Çekinme, çekinecek bir şey yok, emeğinin karşılığını alıyorsun' dedi, beni cesaretlendirdi. 25 yıldır çok şükür tezgahımın başındayım. Pazarcılık sayesinde hem çalışma hayalimi gerçekleştirdim hem de aileme katkıda bulundum."

- Çocuklarının hepsi okudu

Kendisi okuyamasa da çocuklarını okutmayı başardığını ifade eden Tekin, 4 çocuğundan üçünün mühendis, birinin İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.