Sinop

Sinop'ta "denize çöp döküldüğü" iddiası

14:39 09 Kasım 2017
Sinop'ta "denize çöp döküldüğü" iddiası

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Sinop Belediyesi tarafından denize çöp döküldüğü iddialarına ilişkin, "Farklı şekillerde polemik yaratılarak bu işin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Çöpçü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, belediye tarafından denize çöp döküldüğü haberlerini kamuoyundan takip ettiklerini söyledi.

Bu yönde haberlerin basında yer alması üzerine konuyla ilgili bazı açıklamaları olduğunu anımsatan Çöpçü, açıklamaların ardından Belediye Başkanı Baki Ergül'ün kendisine yönelik "Sen kimsin, haddini bil" gibi olumsuz örnek teşkil eden söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Çöpçü, konunun farklı alanlara çekilerek üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Farklı şekillerde polemik yaratılarak bu işin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Sayın belediye başkanına tek bir sorumuz var, belediye olarak denize çöğ döktünüz mü, dökmediniz mi? Eğer dökmedik diyorsanız belediyeye bakanlık tarafından neden idari para cezası kesildi? Neden Sinop Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu? Biz konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şimdi belediyeye 10-15 günlük bir süre veriyoruz. Eğer oradaki çöpler bu zaman zarfında toplanmazsa teşkilat olarak elimize eldiven, ayağımıza çizme giyeceğiz ve orayı temizleyeceğiz."

Çöpçü, hükümet olarak Sinop Belediyesinin kentte yaptığı ve kendilerinden destek istediği tüm projelere gerekli katkıyı sunduklarını belirterek, bundan sonra da destek vermeye hazır olduklarını anlattı.

"Eğer belediye başkanı 'Bu çöp işini çözemiyorum, kanalizasyon işini çözemiyorum, yolları yapamıyorum' diyorsa ve destek istiyorsa hazırız." diyen Çöpçü, "Ancak vizyon, misyon gibi gereksiz tartışmalarla sorunların üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Evet yine söylüyorum, Sakarya Caddesi üzerinde yapılan projeyi gördük. Burayı beğenmedim. Bir vizyonsuzluk söz konusu." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.