Sinop

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

16:34 29 Ocak 2018
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Sinop'ta, 15 Temmuz gazisi Zekeriya Yaşar'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Sinop Valiliğinde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasıyla başladı.

Gazi Zekeriya Yaşar'ın özgeçmişinin okunduğu törende daha sonra Vali Hasan İpek tarafından Yaşar'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sinoplu Ömer Can Açıkgöz'ün şehit düştüğünü, Yaşar'ın ise İstanbul'da bacaklarından vurularak gazi unvanı aldığını söyledi.

Şehit ve gazilerin bu memleketin tapuları olduğunu vurgulayan İpek, Yaşar ve diğer tüm gazilerle gurur duyduklarını dile getirdi.

Türk milletinin tüm fertlerinin yeri geldiğinde şehit ve gaziliğe hazır olduğuna işaret eden İpek, şöyle konuştu:

"Eğer vatan, bayrak, namus söz konusuysa gerçekten tüm Türk milletinin fertleri gazilik ve şehitlik için koşa koşa gider. Bugün Afrin harekatı nedeniyle aslında askere ihtiyaç duyulmadığını bile bile askerlik şubeleri önüne koşarak giden vatandaşlarımız var. İşte bunlar Türk milletinin kahraman evlatlarıdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazimizi bir kez daha kutluyorum. Allah ailesiyle birlikte kendisine uzun ömürler versin."

Gazi Yaşar ise kendisine verilen madalyadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgililere teşekkür etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.