Sinop

Ev kadınları ve engellier için cam sanatı gelir kapısı olacak

13:58 09 Mayıs 2018
Ev kadınları ve engellier için cam sanatı gelir kapısı olacak

Sinop'ta, Usta Öğreticiler Derneğince yürütülen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında cam sanatlarıyla ilgili eğitim alacak engelli bireyler ve ev kadınları, kurs sonunda kendi işlerini kurma fırsatı yakalayacak.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının destekleriyle yaklaşık dört ay önce hayata geçirilen proje çerçevesinde Sinop'ta açılan kursta usta öğreticilerin eğitimleri tamamlandı.

Dernek binasında oluşturulan atölyede cam boncuk, cam üfleme, biblo ve cam füzyon gibi el sanatları dallarında eğitim alan usta öğreticiler, bilgilerini kursiyerlere aktaracak.

Atölyede incelemelerde bulunan Vali Hasan İpek, söz konusu proje için Bakanlık tarafından 60 bin liralık hibe desteği sağlandığını söyledi.

Dernekler Dairesi Başkanlığının son yıllarda vatandaşların istihdama katılmaları ve katkı sağlamaları amacıyla çok sayıda proje hayata geçirdiğini vurgulayan İpek, Sinop'ta da ev kadınları ve engelli bireylerin yararlanabileceği bir projenin uygulamaya konulduğunu vurguladı.

Sinop Usta Öğreticiler Derneği tarafından verilecek eğitimlerin ardından kursiyerlerin aldıkları eğitim sayesinde kendi işlerini kurabilme imkanı yakalayacağını anlatan İpek, şunları dile getirdi:

"Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da projeyi destekliyor. Bakanlık derneğimize bu anlamda 60 bin liralık bir hibe desteğinde bulundu. Tabii biraz da buradaki arkadaşlarımız projeye maddi anlamda katkı sundu. Yaklaşık bir yıl sürecek projenin ilk etabı tamamlanmış durumda. Usta öğretici arkadaşlarımız kurslarını tamamladı ve atölyemiz kuruldu. Şimdi burada ev hanımlarımız ve engelli bireylerimiz eğitim alacaklar. Ben hayırlı olmasını diliyorum."

Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Bircan Yaprak ise kursa çok sayıda başvuru yapıldığını belirterek, "Sayı fazla olduğundan küçük gruplar halinde eğitim vereceğiz. Ev hanımları ve engelli kardeşlerimizin yanı sıra şehit ve gazi yakınlarımız da istedikleri takdirde kursumuza katılabilecekler." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.