Sinop

İşleri azalan kiracılarına yüzde 50 indirim yaptı

14:03 04 Mayıs 2020 13 Yorum Var
İşleri azalan kiracılarına yüzde 50 indirim yaptı

Sinop'da 4 dükkanı olan Remzi Gül, corona virüs salgınından dolayı işleri azalan kiracılarının kira ücretini yarıya indirdi.

Sinop'da, 4 dükkanı olan Remzi Gül, Corona virüs salgını nedeniyle işleri azalan esnafa destek olmaya karar verdi. Gül, dükkanlarında fırın, pide, terzi ve şarküteri işleten kiracılarının kiralarını yarı yarıya indirdi. Salgın sona erene kadar kiraları yarı yarıya alacak. 

Corona virüs salgını nedeniyle herkesin zor durumda olduğunu ifade eden Remzi Gül, “Sinop’ta dört dükkanım vardı, bu dükkanlardan aldığım kirayı yarı yarıya düşürdüm. Bu dört dükkanda esnaf arkadaşlarımız ekmek parası için emek harcıyor. İşlerinin de kötü olduğunu görünce indirim yaptım. Çünkü şu süreçte halimiz belli. Başımızda Corona virüs salgını var, bu nedenle yüzde 50 indirim yaptım. Bizde geçtik bu yollardan, zenginliği de fakirliği de gördük. Bu yüzden esnafa destek olmak istedim” dedi.

‘Vicdanen çok rahatladık'

Esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Remzi Gül’ün oğlu Yavuz Gül de, “Böyle kara günlerde kiracılarımızın durumları bizi üzmeye başlamıştı. Onları da üzgün gördükçe babamla ‘ne yapabiliriz’ diye düşündük. İşleri ciddi anlamda azaldığı için kira indirimi yapmaya karar verdik. Corona virüs belası gidene kadar indirim yapacağız. Bu karardan dolayı esnafımız da mutlu oldu. Vicdanen çok rahatladık, onlar da rahat bir nefes aldı” ifadelerini kullandı.

‘Örnek bir hareket imza attı'

Kira indiriminden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden pide salonu işletmecisi Aşur Bülbül, “Dükkanımızın sahibi, bu zor günde bizlere destek oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Aslında bu süreçte örnek bir harekete imza attı, çok mutluyuz” diye konuştu.

‘Bu zorlu günlerde bize destek oldu'

Kiracı Halil İbrahim Üzenç ise corona virüs nedeniyle herkesin işlerinde azalma olduğunu belirterek, “Dükkan sahibimizden Allah, razı olsun. Kiramızı düşürdü ve bu zorlu günlerde bize destek oldu. İnşallah bu örnek hareket artar” ifadelerini kullandı.

Fırıncı Zekiye Kapdan da işlerin ciddi anlamda azaldığını ifade ederek, bu destek sayesinde ayakta durabileceklerini belirtti.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim dükkan sahibi fabrikatör yalılarda oturuyor harıl harıl iş yapıyor ama merhametsiz mi evet. indirim yapma, almamayı geçtik insan bari bu piyasa durdu sıkıntıdaysanız geç ödeyin vb.. birşey söyler tok açın halinden anlamaz diye boşuna demiyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kirasız 3 yıl önce Şikayet Et
    diğerleri yine kazanmıştırda, terziden hiç almayaydın iyiydi.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • İsmail Gerze 3 yıl önce Şikayet Et
    Amcam benim köylü zaten kiralara ihtiyacı yok
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • EGELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikran masis 1447 kiracısından virüs bitene kadar kira almayacağını,elektrik su paralarınıda ödiyeceğini açıkladı.
    Cevapla
  • Erk42 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben kiracıma kendisinden memnun olduğum için iki senedir zam yapmıyordum. iki aydır da Eylüle kadar kirayı yarıya düşürdüm. Ama bir o birde ben biliyorum bu olayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.