Sivas

Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek, köy ziyaretleri

16:36 25 Ekim 2017
Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek, köy ziyaretleri

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, köy ziyaretlerinde bulundu.

Aşağıçamözü, Yukarıçamözü, Atgeçmez, Büyükkaya, Culhalı, Pazarcık, Yoğunpelit, Aluçluseki, Iğdır, Karaçayır, Körpınar ve Topaktaş köylerini ziyaret eden Şimşek, muhtarlar ve köy halkıyla bir araya geldi.

Şimşek, köy ziyaretlerine önem verdiklerini vurgulayarak, "İlçemiz kırsalında çiftçilik ve hayvancılık durumunu değerlendirmek amacıyla başlattığımız köy gezilerimizde ilk olarak Beypınarı ve Bolucan bölgelerimizde yer alan 12 köyümüzde muhtarlarımızla ve köy sakinleri ile bir araya geldik. Köylerimizin nüfus, çiftçilik, besicilik ve yaşam imkanları gibi durumlarını değerlendirdik. Devletimizin çiftçilerimize uyguladığı programlar ve projeler konusunda sağlanılan imkanların değerlendirilmesi hususunda bilgiler sunduk." diye konuştu.

Kırsalda çok fazla göç yaşandığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Köylerimiz boşalmış, genç nüfus neredeyse kalmamış durumda. 136 köyümüz bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılığın kırsalda yaygınlaştırılması, köylerimizin yeniden üreten durumuna getirilmesi gerekmektedir. Ziyaret gerçekleştirdiğimiz 12 köyümüzde tarım ve hayvancılık zayıf da olsa yapılmakta, bir kısmında ulaşım sorunları varlık göstermektedir. Ziyaretlerimizi bölge bölge devam ettirerek, elde edeceğimiz verileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, genel merkezimize ve ilgili kurumlarımıza rapor edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.