Sivas

Sivas yemekleri görücüye çıktı

18:07 08 Kasım 2017
Sivas yemekleri görücüye çıktı

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri Sivas’ta toplandı.

Cumhuriyet Üniversitesinden (CÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, GARO Başkanı Mehmet Severoğlu, Gaziantep’in yanı sıra çevre illerde de büyük lezzet cazibelerinin olduğunu, ancak özellikle yurt dışından gelen konuklar için daha uzun süreli ve varyasyonlara sahip programlar geliştirmek istediklerini belirtti.

Severoğlu, bu kapsamda ilk uygulamasını yaptıkları bölgesel bütünlük taşıyan, "Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları Gezisi" adını verdikleri ve 8 gün sürecek turun Sivas'tan başladığını, Elazığ, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş mutfakları ile tanıştıktan sonra Gaziantep lezzet durakları ile sona ereceğini aktardı.

CÜ Turizm Fakültesi ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını vurgulayan Severoğlu, bunun turun kalitesini de cazibesini de artırdığını, iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini kaydererek, tesislerin kullanımına izin veren CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür etti.

CÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Erkan Sağlık ise gelecek yıllarda hızlı trenin Sivas'a ulaşacak olması nedeniyle Sivas çıkışlı bölgesel turlarda ciddi bir artış beklendiğini ifade ederek, Sivas merkezli seyahat acentelerini inisiyatif almaya davet etti.

Daha önce hem konaklama hem de gastronomi alanlarında Sivas’ın tüm işletmelerinin yönetici veya aşçıbaşılarını davet ettikleri sektör danışma kurullarını toplayarak konaklama ve gastronomi eğitimi konularında reel sektörün görüşlerine başvurduklarını hatırlatan Sağlık, danışma toplantılarının belirli aralıklarla sürdürüleceğini, Sivas turizminin canlandırılması için topyekun çalışmanın şart olduğuna dikkati çekti.

Dr. Müjgan Üçer’in Sivas Mutfağı hakkında genel bilgilendirmesinin ardından, CÜ Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağı'nda çalışmaya başlayan 46 aşçının refakatinde hazırlanan Sivas'a özgü madımak, Sivas mantısı (hingel), Sivas köftesi ve kelle tatlısından oluşan öğle yemeği servis edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.