Sivas

Zara Ziraat Odası'nın köy gezileri

17:34 06 Aralık 2017
Zara Ziraat Odası'nın köy gezileri

Zara Ziraat Odası Başkanlığı üyelerinin köy ziyaretleri devam ediyor.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ufuk Ateş ve Oda Genel Sekreteri Zikri Bedir, Yeşilköy, Keçeyurt ve Kızık köylerini ziyaret ederek muhtarlarla buluştu.

Köy ziyaretlerinin ardından Şerefiye merkez köyde de muhtarlarla bir araya gelen heyet, bölge çiftçileriyle istişare toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Oda Başkanı Şimşek, Şerefiye bölgesinin İç Anadolu'nun Karadeniz'i olduğunu belirterek, "Bölgemiz, ilçemizin önemli orman arazisine sahip, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölgemizdir. Burada nüfusun korunabilmesi hayvancılığın ve yaş meyve sebze üretiminin teşvikiyle mümkündür. Hayvancılık ne olursa olsun kazanç kapısıdır. Gerek ticari, gerekse de geçim için en makul sektördür." diye konuştu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ufuk Ateş de "Çiftçi ve üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine dair Kaymakam beyin başkanlığında toplanan komisyon tarafından hazırlanan raporu imzaladık." dedi.

Toplantıya Şerefiye Muhtarı Doğan Turan, Çevirmehan köyü Muhtarı Sabit Bektaş, Dilekpınar köyü Muhtarı İsmail Sel, Kayadibi köyü Muhtarı Vedat Çelebi ile Pazarbelen köyü Muhtarı Mahsuni Meral katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.