Sivas

Vali Gül, İller Bankasını ziyaret etti

16:55 02 Nisan 2018
Vali Gül, İller Bankasını ziyaret etti

Sivas Valisi Davut Gül, İller Bankası Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kamu, kurum ve kuruluşlarının, gerçekleştirdiği faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması amacıyla düzenlenen toplantılar kapsamında Vali Gül, İller Bankası Bölge Müdürü Harun Cesur ile bir araya geldi.

İl genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Cesur, son 15 yıl içerisinde Sivas ve Tokat olmak üzere 61 belediye ile 2 İl Özel İdaresine 1 milyar 300 milyon lira destekte bulunulduklarını söyledi.

Yerel yönetimlerin yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre hayatı için, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu isale hattı projelerine destek verdiklerini kaydeden Cesur, çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Sivas Valisi Gül ise, büyük yatırımların kredisini karşılayan İller Bankası yetkililerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "İller Bankamızın iki tür kredisi var. Bunlar, SUKAP kapsamında yüzde 50’si hibe olan krediler, bir diğeri ise piyasa faizinin altında olan krediler. Bu kapsamda belediyemiz ve özel idareler de iller bankasının birer ortağıdır. Kurumlardan aldığı parayı tekrar başka kurumlara vererek desteğini sürdürmektedir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.