Sivas

Ana kuzuları böyle görüntülendi

10:41 11 Nisan 2020 7 Yorum Var
Ana kuzuları böyle görüntülendi

Sivas’ta ilkbahar mevsiminin müjdecisi olarak görülen kuzuların anneleri ile buluştuğu anlar renkli görüntüler oluşturdu.

Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait ahırlarda binlerce kuzu koyunların buluşması havadan görüntülendi. Meradan dönenen annelerinin kokusunu alan kuzuların ahırda çıkarttığı sesler, anneleriyle buluşmak için duydukları heyecanlarını gözler önüne serdi. Ahırın kapısının açılması ile koyunlar kuzulara, kuzular ise koyunlara akın etti. Her kuzu kendi annesini kokusundan tanıyarak yanına gitti ve annesinden süt emdi. Bu anlar renkli görüntüler oluşturdu.

Birbirlerini kokularından buluyorlar

Ulaş TİGEM Müdürü Hasan Keskin, kuzu ve koyunlar birbirlerini kokularından bulduklarını ifade ederek, "Ulaş Tarım İşletmesi olarak Kangal Akkaraman koyunu yetiştiriciliği yapmaktayız. Bu coğrafyaya çok uygun bir koyun. Bu yıl 6 bin anaya koç kattık. Bu önümüzdeki yıllarda 10 bin anaya çıkacak. Her yıl 2 bin ana artışı sağlayacağız. Bu 5 yıl içerisinde 20 bin ana olacak. 20 bin ana olduğu zaman 45 bin ile 50 bin arasında bir koyun varlığımız olacak. Bugün 750 ana vardı bin 100 kuzu vardı. Bu buluşma kuzular yeni doğduğu için 25-30 günlük oldukları için anne sütüne gereksinim duydukları için hep anne kokusunu hissedeler, ararlar. Annede kuzusunun kokusunu arar. Bu koku buluşmasından dolayı anne başka kuzuyu hiç emdirmez. Melemesinin kuzunun koyunu aramasının sebepleri budur. Biz sabah buluştururuz akşam seçeriz. Akşam ayrı yatarlar” dedi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar koyun kuzu birbirine benziyor ama her koyun kuzusunu buluyor ilahi Yarabbi sen büyüksün
    Cevapla
  • Afk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben anamı bulamadım Allah cennette bulmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • A.hamit taş 4 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce koyuna kutularını sal içlerine,her kuzu hemen anasını bulur.Bu da takdiri ilahidir.
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Rabbim bereketini artırsın inşallah
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm Yaradanin güzelliği bu iste. rabbim bu guzellikleri gormeyi ümmet i muhammed e nasip eyler isallah .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.