Ankara'dan ortak tepki: AP çeki düzen versin!

AP, Öcalan ve PYD üyelerini gösteren fotoğrafların yer aldığı sergiye hem hükümet hem de muhalefetten ardı ardına sert tepkiler geldi.

Ankara'dan ortak tepki: AP çeki düzen versin!
Ankara'dan ortak tepki: AP çeki düzen versin!
GİRİŞ 14.07.2016 05:10 GÜNCELLEME 14.07.2016 05:27

Avrupa Parlamentosu’nda (AP), PKK elebaşısı Abdullah Öcalan ve PYD üyelerini gösteren fotoğrafların yer aldığı sergiye hem hükümet hem de muhalefetten ardı ardına sert tepkiler geldi.

- AB Bakanı Ömer Çelik: AP’de bazı milletvekillerinin girişimiyle açılan sergide terör örgütü PKK-PYD propagandası yapılmasının kabul edilemez. Terör örgütü propagandası yapan bir sergi açılması, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüte AP binasında yer açılması anlamına gelir.

Bir yerde PKK-PYD sergisine izin verilmesi DAEŞ propagandası yapılmasından farksızdır. AP’nin masum insanları katleden terör örgütlerinin propagandasını yapan bu tip etkinliklere izin vermemesi gerekir. 

- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: Avrupa Parlamentosunda binlerce masum insanın katili olan bir terör örgütü için sergi açılması kabul edilemez. Bu tutumu kınıyor, AP’yi kendine çeki düzen vermeye davet ediyorum.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: Teröre destek veren bu kabul edilemez ve anlaşılamaz tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum. sergi dahi denemeyecek bu fotoğraflar apaçık terörü  destekleyen, terörü besleyen bir faaliyettir.

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Terörizm sorununa karşı dayanışma içinde olmasını beklediğimiz ülkelerin ortak parlamentosunda, Türkiye’ye karşı yapılmış bu saygısızca tavrı benimsemek mümkün değil. Bu nasıl dostluk anlayışı? 

- MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Şiddetle kınıyorum. Fevkalade yanlış ve tehlikelidir. Yani hem demokratik düzenden, hukuktan bahsedeceksiniz, etrafınıza, Türkiye’ye düzen, nizam, ayar vermeye kalkacaksınız, ondan sonra terör örgütlerine açık açık destek vereceksiniz. Bu çok büyük bir çelişkidir. 

'BİZCE BİR SORUN YOK'

AP Sosyal Demokrat Grubu Sözcüsü Dimitris Komodromos, sergiye kendilerinin  değil, üyeleri Josef Weidenholzer’in ev sahipliği yaptığını söyledi.  Sergide “DAEŞ’e karşı mücadele eden Kürtlerin” fotoğraflarının yer  aldığını ve konunun abartıldığını savunan Sözcü, “Bizim grup olarak pozisyonumuz,  sergide herhangi bir sorun olmadığı yönünde” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü