Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Gülnur Aybet'i, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni başdanışman
GİRİŞ 30.03.2017 06:10 GÜNCELLEME 30.03.2017 06:10
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2014-2016  yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler  Bölümü Başkanlığı ve BAUCESS Güvenlik Araştırmaları Merkezi kurucu direktörlüğünü  yapan Prof. Dr. Aybet, 2013'te İstanbul Özyeğin Üniversitesi Uluslararası  İlişkiler Bölümünü kurdu.

Aybet, 2001-2013 yılları arasında Kent Üniversitesi İngiltere'de uluslararası güvenlik alanında ilk yüksek lisans programını kurdu ve yönetti.

EN GÜÇLÜ 20 MÜSLÜMAN KADINDAN BİRİ

İngiltere Nottingham Üniversitesi ve Ankara Bilkent Üniversitelerinde  öğretim üyeliği yapan Aybet, Royal Holloway, Londra Üniversitesi Ekonomi ve Kamu  Yönetimi bölümünden lisans derecesini aldı.

Aybet, uluslararası ilişkiler alanında Southampton Üniversitesinde yüksek lisans, Londra King's College'da savaş bilimleri alanında ikinci yüksek lisansını yaptı, doktorasını Nottingham Üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında tamamladı.

NATO VE TUBİTAK PROJELERİNDE YÖNETİCİLİK YAPTI

Gülnur Aybet, British Akademi, NATO ve TUBİTAK tarafından yürütülen  birçok projenin yöneticiliğini de yaptı.

School of Advanced International Studies (SAIS), John Hopkins  Üniversitesi, St Antony's College, Oxford Üniversitesi ve Woodrow Wilson Center  da misafir araştırmacı olarak bulunan Aybet, 2009'da The Times gazetesi  tarafından İngiltere'nin en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • mehmet erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    İşin içinde İngiltere varsa dikkat etmek gerekir !
    Cevapla
  • asim 7 yıl önce Şikayet Et
    1-Sütten ağızlarını yandığı içindir 2-Bu kesimde çok katı bir istemezukçu kesim vardır.Sadece bir kaç şablon değer üzerinden düşünür.Çizgileri dar ve keskindir.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    en güçlü müslüman kadın ne demek neye göre ölçülüyor bu
    Cevapla
  • Yazık 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu aşağıda yazan yorumlar bak be. Birisi hıristiyan demeye getirmiş. Birisi yakışmaz demiş. Aklınızdan zorunuz mu var sizin? Beyin göçü bunun için var. İnsanlara sayginiz yok. Bilgiye ilme sayginiz yok. Şuraya başı kapalı birini koysa methiyeler dizerdiniz. okadar iyiyseniz , geçin kendiniz yapın o işi. Bizim milletin kotu tarafı iyiyi taktir etmez. Herkes kendinden kötü olsun.
    Cevapla
  • izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun danışman ve eleman alımlarında sağlam ve güvenirliğe dikkat edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi