Cumhurbaşkanlığı'ndan Avrupa'ya sert sözler

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Avrupa'ya sert sözler
Cumhurbaşkanlığı'ndan Avrupa'ya sert sözler
GİRİŞ 05.04.2017 13:00 GÜNCELLEME 05.04.2017 13:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Akşam Gazetesi’nden Pınar Işık Ardor’a anlattı. Kalın en güzel cevabı “Millet sandıkta verecek” dedi.

Hollanda'da yaşanan diplomatik skandal ve Almanya ile iplerin gerilmesi. Tüm bunların arkasındaki sebepler neler? Ne istiyor Avrupa?

“EVET” OYU KULLANACAKLARI BASKI ALTINA ALIYORLAR

Öncelikle 16 Nisan referandumundan olumsuz bir sonuç çıkmasını açıkça istiyorlar. Devlet televizyonlarından Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza “hayır oyu verin” çağrısı yapmalarının, meydanları ve salonları PKK terör örgütü dâhil olmak üzere ‘hayır’cılara açmalarının başka bir izahı yok. Esasen 16 Nisan öncesinde dostluk ilişkilerini ve diplomatik kuralları hiçe sayarak kontrolsüz şekilde Türkiye’ye saldırmaları, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemediklerini ve “evet” oyu kullanacak vatandaşlarımızı baskı altına almayı amaçladıklarını gösteriyor.

“TÜRKLERİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYORLAR”

Avrupa  Türkiye ile ilişkilerini eşitlik temelinde değil, ast-üst ilişkisi çerçevesinde yürütmek istiyor. Bugün bazı Avrupalı siyasetçiler ve ırkçı gruplar, hem Türkiye’yi hem de Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarını bir tehdit olarak kodlamaya çalışıyor. Burada hem ırkçılık hem de İslam ve Türk düşmanlığı yapılıyor.

Bunun sebebi ise Türkiye’nin artık parmak sallanılan, itilip kakılan, aşağılanan bir ülke olmayı kabul etmemesidir. Avrupa’daki vatandaşlarımızı entegrasyon adı altında köksüzleştirmeye, asimile etmeye çalıştıklarını açıkça ifade etmemizdir. Cumhurbaşkanımız bunların yaptıklarını afişe edip, milli çıkarlarımız doğrultusunda hareket ettiği için rahatsız oluyorlar. Ama 16 Nisan’da son kararı Avrupa basını yahut siyaseti değil, Türk milleti verecektir.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan üzerinden yürütülen karalama ve saptırma kampanyalarını bir iç siyaset malzemesi olarak kullanıyorlar. Cumhurbaşkanımız onlara bir ayna tutuyor. Kusurlarını yüzlerine vuruyor. Aynada gördükleri tablodan rahatsız oluyorlar. Ama kendilerini düzeltmek yerine onlara ayna tutan kişiye saldırıyorlar.

Otoriterlik ve diktatörlük söylemleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı eleştirilerini boşa çıkartmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımızın küresel adaletsizlik ve eşitsizliğe yönelik eleştirilerinden kaçmak için otoriterlik iddialarını gündeme getiriyorlar ve gündemi değiştirmeyi hedefliyorlar

YORUMLAR 4
  • Mete TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa resmen haçlı seferi başlattılar.
    Cevapla
  • Yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Türk e baskı kuramaz
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Medya to yekün saldiriyor. Imamlar, ögretmenler... Sindiremessiniz...Asimile edeceklermis...Biz Türküz, sonuna Kadar da böyle kalacagiz
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman basininda her gecen gün Türkler ve Müslümanlar aleyhine yazilar cikiyor. Sokaklarda PKK t-shirt'ü ile gezenler türedi. Amaclari bizi kiskirtmak. Imamlardan sonra ögretmenler de istenmeyenler listesinde. Biz gümbür gümbür gelirken, bu tür oyunlara düsmeyecegiz INSALLAH.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir