Arnavutluk'tan ABD'ye ve NATO'ya çağrı

Arnavutluk Savunma Bakanı Xhaçka, Tiran’ın NATO’ya Adriyatik Denizi’nin ülkeye bağlı kısmında deniz üssü kurma önerisi götürdüğünü açıkladı. Xhaçka, Türkiye, Rusya, İran ve Çin'e karşı ABD'nin ülkede daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Arnavutluk'tan ABD'ye ve NATO'ya çağrı
Arnavutluk'tan ABD'ye ve NATO'ya çağrı
GİRİŞ 04.05.2018 00:51 GÜNCELLEME 04.05.2018 01:06
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Arnavutluk Savunma Bakanı Olta Xhaçka, ABD'li mevkidaşı James Mattis'le yaptığı görüşmede ‘Rusya, Çin, İran ve Türkiye'nin Balkanlar'daki faaliyetlerinden duyduğu endişeyi dile getirdiğini söyledi.

ABD'YE ÇAĞRI: BİZE BİRAZ DAHA FAZLA ÖNEM VERİN

 

"Bölgemizin karşılaştığı çok sayıdaki tehditten endişe duyuyoruz ve NATO ile ABD'nin Balkanlar'da olup bitenlere biraz daha fazla önem vermelerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diyen Xhaçka, sözlerine şöyle devam etti:

"ARTIK ABD'NİN ARNAVUTLUK'TA VARLIĞINI GÖSTERME ZAMANI GELDİ"

"ABD'nin Arnavutluk'ta varlığını gösterme zamanının geldiğinden eminiz. ABD'nin veya NATO'nun bu varlığı, müttefiklerin bölgeyi unutmadıklarının oldukça açık bir gösterisi olurdu."

"ABD'NİN YÖNETİMİNDE, NATO'NUN KANADI ALTINDA DENİZ ÜSSÜ"

Mattis'e Adriyatik Denizi'nin Arnavutluk kısmına, Washington ve Tiran'ın yönetiminde ve ‘NATO'nun kanadı altında' olacak bir deniz üssü kurmayı önerdiğini belirten Xhaçka, Arnavutluk ordusunun son 2 yılda eskiyen Çin yapımı silahları NATO'ya ait yeni silahlarla değiştirdiğini ve askeri ihtiyaçlar bütçesini arttırdığını vurguladı.

Arnavutluk 2009'dan bu yana NATO üyesi.

YORUMLAR 92
  • Mehmet Akif Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar unutmayın ki bu ülkenin milli marşı bir Arnavut tarafından yazıldı. Biz Arnavut'lar olarak Türkiye için canımızı veririz. Satılmış politikacılar ve hükümetler her daim olacak. Ümmetin arasına nifak sokanların ALLAH binbir belasını versin...
    Cevapla
  • TRAKYA 5 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katledilmelerini dilemek degil benimki baki,aklima izzetbegovic in sözleri aklima gelmisti de "ne geldi ise basimiza islami unutugumuz icin geldi " diye, ama altaki Nezih isimli sahsin aciklamasini okuduktan sonra biraz aydinlandim, buna ragmen arnavutlar trafindan cok kez duydugum olmustur osmanli bizi sömurdü diye ama yukarida yazdigim gibi katledilmelerini elbet istemem Allah korusun
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli bizi somurdu,bu lafi o soyler bu soyler,osmanli somurecek kadar sanayisi gelismemisti,facia şudur ki Turkiyede entel dantellerin de bunu söylemesi,yıllarca bize kahraman diye yutturulan ittihat terakkinin ahmakca siyasetleri sonucu Osmanli yikildi ve sonucta emperyalizme ruhu ile bagli milliyetci irkci ateist komunist devletcikler dogdu.
    Cevapla
  • TRAKYA 5 yıl önce Şikayet Et
    sirp lar sizdede katliam yapsaydi gercek dostunuzu bilirdiniz
    Cevapla
  • baki 5 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUN, ülkenin yönetimi abd güdümlü ama halkı öyle mi? 1990 ları unutmayalım bizim dalkavuklarda abd güdümlü değil miydi? bir avuç hain yüzünden masum insanların katledilmesini dilemek türklüğe ve müslümanlığa sığmaz.
    Cevapla
  • nezih 5 yıl önce Şikayet Et
    Massachusetts Üniversitesi'nde Clark Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Yüksek Lisans Üstün Başarılarını tamamladı.Yani Amerika için özel yetiştrilmiş AJAN.Üstelik hristiyan.Ne bekliyorsunuz ki?
    Cevapla
  • Ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    balkanların hepsi amerikan hayranıdır....amerika size niye baksın..kendi pisliginizde boğulun bunlar kapitalist oldularya... amerika olacaklarini zannettiler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar