CHP'de dananın kuyruğu yarın kopacak

Kurultay savaşında yarın son gün. Noter tasdikli 559 imza tespiti yapan muhalifler, eğer 624 imzayı mesai bitimine kadar teslim ederse, 45 gün içinde kurultayın toplanması gerekecek

CHP'de dananın kuyruğu yarın kopacak
CHP'de dananın kuyruğu yarın kopacak
GİRİŞ 29.07.2018 08:17 GÜNCELLEME 29.07.2018 08:17
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken muhaliflerle genel merkez arasındaki kurultay hesaplaşmasında, noter onaylı imzaların toplanma süresi de yarın doluyor.

"69 iMZA DAHA GÖNDERİLDİ"

Noter onaylı imzaları noter huzurunda saydıran ve 559 imza tespiti yapan muhalifler, 69 delegenin ise noter onaylı imzalarının fotoğrafını gönderdiğini, bu imzalarla birlikte de 628 imza topladıklarını belirtiyor. Genel merkez muhaliflerin kurultay için yeterli sayıya ulaşamadığı, imzaların 500 civarında olduğu iddiasında ısrar ederken hem muhalifler hem de genel merkez, imza süresinin dolmasına saatler kala delegeleri sıkı markajda tutuyor.

YARGIYA TAŞINABİLİR

 

 

Karşılıklı sert açıklamalara sahne olan CHP'de 'bu kavga karakolda biter' sesleri yükselmeye başlarken kulislerde de muhaliflerin, kurultay tartışmalarını mahkemeye taşıyabileceği de dile getirilmeye başlandı.

HALK TV İNCE'DE

Öte yandan Baykal'ın sahibi olduğu Halk TV değişimden ve kurultaydan yana tavır alınca CHP yönetimi de yeni bir TV kanalı arayışına girdi. Kulislerde önümüzdeki günlerde yayın hayatına son verecek olan Karadeniz TV'nin yüzde 49 hissesinin satın alınacağı, finansman ve yayın masraflarının belediyelerden fonlanacağı konuşuluyor.

"KURULTAYI TOPLAYIN"

CHP'de seçim gecesine ilişkin kurulan adil secim sisteminin çalışmadığı ve Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapan isimler arasında bulunan PM üyesi Erdal Aksünger olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Aksünger, 24 Haziran'da sadece bir seçim kaybetmedikleri, CHP'yi destekleyen milyonlarca insanının da hayal kırıklığına uğratıldığını belirterek, "Bu gerçekle yüzleşmeden yerel seçimlere gitmenin bizi daha ağır bir yenilgiye taşıyacağını gördüğümüz için değişim istiyoruz" dedi.

YORUMLAR 13
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Nursuzlar
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu Resmen Koltuğa yapışmış bırakmamda bırakmam diyor? :)
    Cevapla
  • Çoh Eğleniyohhhh 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayır dananın kuyruğu daha geç kopsun.Erdoğana Bahçeliye hakaret eden ve seçmene koyun diyen chplilerin şimdi birbirlerine hakaret etmelerini seyretmek çok keyif veriyor.Ayrıca kemal hicbiryere gidemez.Daha bize en az bir yenilgi borcu var.Şu işi 10-0 yapalım da düz hesap olsun.
    Cevapla
  • ademoğlunun biri 5 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ümüz bunların bu halini görse taa Akdeniz'e kadar partinin 6 okuyla kovalamazsa... Bu ülkeye yazık ya,böyle ana muhalefete mi müstahaktı!
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi.bu sizin en iyi günleriniz.ilahi adalet işte budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?