Mısırlı uzman: Kasımda büyük değişiklikler olacak!

Mısırlı siyaset analisti Hasan Nafia, İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki zirveyi 'üçlü koalisyon' olarak değerlendirerek, bu koalisyonun, ABD'nin nüfuzunun gerilemesinin başlangıcı olacağını bildirdi.

Mısırlı uzman: Kasımda büyük değişiklikler olacak!
Mısırlı uzman: Kasımda büyük değişiklikler olacak!
GİRİŞ 09.09.2018 03:42 GÜNCELLEME 09.09.2018 04:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kahire Üniversitesi Siyasi Bilimler Profesörü Hasan Nafia, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı paylaşımda, 'Zirve, söz konusu üç ülkenin, İdlib konusunda farklı tutum ve politikalarına rağmen ortak jeopolitik çıkarlarının bilincinde olduğunu gösterdi' değerlendirmesinde bulundu.

"BU ZİRVE, ABD'NİN BÖLGEDEKİ NÜFUZUNUN GERİLEMESİNİN BAŞLANGICI OLACAK"

 

Mısır'ın önde gelen siyaset analisti ve akademisyenlerinden Nafia, "Bu üçlü koalisyonun dik duruşu, Suriye'deki savaşa son noktanın koyulmasına, Yüzyılın Anlaşması'nın başarısızlığa uğramasına yol açacak ve ABD'nin bölgedeki nüfuzunun gerilemesinin başlangıcı olacak." ifadesini kullandı.

"İSRAİL DURUMU YAKINDAN İZLİYOR, KOALİSYONU BOZMAYA ÇALIŞACAK"

Nafia, bu koalisyonun, Suriye krizinin gidişatına yön vereceğini, İsrail'in ise durumu yakından izleyerek koalisyonu bozmaya çalışacağını belirtti.

"KASIM AYINDA BÖLGEDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

Gelecek dönemde bölgede özellikle Kasım ayında zirveye ulaşacak büyük değişiklikler olacağını aktaran Nafia, bu değişikliklerin yapısının Türkiye, Rusya ve İran zirvesinin, koalisyonu daimi kılmadaki başarısıyla doğrudan ilgili olacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    DİKKAT! Böyle zirvelerin hemen akabinde "yapılan anlaşmaya gölge düşürücü olaylı oyunlar" yapıldığı hep görülmüştür.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah haydi, hayırlısı ruhaninin dediği gibi idlip temizlendikten sonra sıra fıratın doğusuna gelecek ve suriye parçalanmayacak bu bizim için önemli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu