Trump: Prens Selman'la görüşeceğim!

ABD Başkanı Donald Trump "Kaşıkçı'nın başına gelenler kabul edilemez. Prens Selman ile görüşeceğim." ifadesini kullandı.

Trump: Prens Selman'la görüşeceğim!
Trump: Prens Selman'la görüşeceğim!
GİRİŞ 20.10.2018 04:32 GÜNCELLEME 20.10.2018 06:41
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında, "Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda  Kongre ile birlikte çalışacağız." açıklamasını yaptı. 

ABD'nin Arizona eyaletinde Kaşıkçı hakkında basın mensuplarına  değerlendirmeler yapan ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın "Kaşıkçı'nın  ölümüyle" ilgili açıklamasının "güvenilir" olduğunu savundu.

Riyad yönetiminin açıklamasının "ilk büyük adım" olduğunu söyleyen  Trump, "Ancak kendi değerlendirmemiz henüz bitmedi. Şu anda (bir sonuca varmak - için) erken." dedi.

Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı açıklaması için, "Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız." ifadelerini  kullanan Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile  görüştükten sonra kararlarını açıklayacaklarını anlattı.

Trump ayrıca, Riyad yönetiminin Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili  yaptığı tutuklamaların "çok önemli olduğunu" belirtti.

SİLAH ANLAŞMASI YERİNE "BİR TÜR YAPTIRIM"

ABD ile Suudi Arabistan arasındaki 110 milyar dolarlık silah  anlaşmasının akıbeti sorulan Trump, söz konusu anlaşmayı korumak istediğini vurguladı. Trump, onun yerine Suudi Arabistan'a "bir tür yaptırım" uygulamayı tercih edeceğini kaydetti.

Suudi Arabistan'ın yürüttüğü soruşturmanın "güvenilir" olup olmadığı  hakkındaki bir soruya ise Trump, "Bu sürece biz dahil olduk, Türkiye dahil oldu.  Bu korkunç bir şey ve gözden kaçan bir olay olmayacak." yanıtını verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın  ölümüyle ilgili olarak, "Bay Kaşıkçı'nın öldüğünün teyit edildiğini duymaktan  üzgünüz. Kaşıkçı'nın ailesine, nişanlısına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na  girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk  binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" itiraf etmişti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi  Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın  İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi  vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun  sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtilmişti.

YORUMLAR 38
  • kptn 5 yıl önce Şikayet Et
    iste tam bu nokta da dünya özellikle ülkemiz ve AB ülkeleri iran konusunda abd nin baskisini öne atarak abd ye cok agir bir darbe vurabilir birlik olunursa abd ye iran a kizdin cezayi diger ülkelre kesiyosun ama sen para gelecegi icin suud a verilen silah sözünden geri adim atma yerine koruma derdindesin deyip ABD ye karsi cok büyük adim atila bilir buda yeni bir baslangic olur dünya kendine gelir bu firsat kacmamali
    Cevapla
  • kptn 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin verdigi o acik net olarak su kasikci olayinda ABD yaptirim dan bahsediyor ama by TURP kizil seytan ne dedi SILAH ANLASMASINI KORUMAK istiyorum bu nedemek yaa bize ve baska müttefiklerine vermedigi silahi PKK ya ve yamen e saldran suud a veriyor birine verdigi silahalrin parasini ceza olarak suud a yüklüyor suud ICIN yapilan anlasmayi koruma derdinde niye cünki cok yüksek PARA söz konusu üstelik o malum ülke itrail i koyruyan siyaset takip ediyor yemeni vuruyor iran a düsman ABD nin isne geliyor
    Cevapla
  • kptn 5 yıl önce Şikayet Et
    trump a en basta ÜLKEMIZ ve sonrasinda tüm dünya ayaga kalkip haddini bildirmesi icin aslinda trumo cok büyük bir koz verdi lakin kimse bu kozun farkinda degil galiba ÖZELLIKLE ülkemiz bu firsat ile abd yi yerin dibine sokmayi yapmalidir nedir o firsat !!!
    Cevapla
  • Hmd 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de inandık heh
    Cevapla
  • Nuh'un Gemisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki görüşeceksin. Prensin bu cinayeti işlediğini dünya biliyor. Ama sen ona ben bunun üzerini bir şekilde kapatacağım, seni de aklayacağım, ama bunun bir bedeli olacak, Nakit ve hemen diyeceksin. Sonra da çok kaşıkçının ölmesinden dolayı amerika ve amerika halkı çok üzgün ama yaptığımız derin araştırmalar sonucunda prens salmanın bu işte parmağı yok günahsız deyip çıkacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar