MGK açıklaması: Meşru müdafaa hakkı kullanılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Toplantı 5 saat sürdü. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, Türkiye'nin Suriye'de terörden kaynaklı tehditlere yönelik meşru müdafaa hakkını kullanacağı belirtildi.

MGK açıklaması: Meşru müdafaa hakkı kullanılacak
MGK açıklaması: Meşru müdafaa hakkı kullanılacak
GİRİŞ 27.11.2018 20:55 GÜNCELLEME 27.11.2018 21:48
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

MGK bildirisinden notlar:

Bazı ülkelerin proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD-YPG'yi terör örgütü olarak görmemesinin, terörizmle küresel ölçekteki mücadeleye büyük zarar verdiği hususu bir kez daha teyit edilmiştir.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Türkiye'nin Suriye'de barışın tesis edilmesi için gayret gösterdiğine işaret edilerek siyasi çözüme en büyük tehdidin Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir.

Suriye'deki herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı.

PKK/YPG'NİN DEMOGRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRMESİNE DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ

PKK/PYD-YPG'nin bölge halkına zulmederek ve göçe zorlayarak değiştirdiği demografik yapıya karşı duyarsız kalınmayacağı güçlü şekilde ifade edildi.

Ülkemizin Milli Güvenliği için tehdit oluşturan PKK/KCK terör örgütünün Irak'taki mevcudiyetine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen operasyonların devam edeceğinin altı çizilmiş, PKK/KCK ve DEAŞ dahil tüm terör örgütlerine karşı Türkiye'nin Irak halkı ve hükümetinin yanında olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.

SURİYE İÇİN ANAYASA KOMİTESİ BİR AN ÖNCE OLUŞTURULMALIDIR

Suriye'de kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla Birleşmiş Milletler gözetiminde çalışacak Anayasa Komitesi'nin bir an önce oluşturularak, çözüm için belirlenen yol haritasının uygulamaya geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuş; bunun için taraflara makul ve süratli davranmaları yönündeçağrıda bulunulmuştur

SURİYE VE IRAK'TA TERÖRLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜLECEK

Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütlerinin varlığından kaynaklanan, Türkiye'nin Güney sınırlarına yönelik tehdide karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.

KKTC KONUSUNDA MENFAATLERİMİZE AYKIRI HİÇBİR GELİŞMEYE MÜSADE EDİLMEYECEK

Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Bahadır 5 yıl önce Şikayet Et
    Kktcyı bi an önce devlet olarak tanımasını saglayın dünya ülkelerinin adamlar cozüm diye oyalıyor bızım cozume ıhtıyacımız yok onların var Müslüman dost ülkelerın abd düsmanı ülkelerin tanımasıyla baslana bilir
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    centrom pentagon teröre destek veriyor deliller ortadfa niye mahkemeye vermiyoruz hala ben anlşamadı9n pes
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Filmin 2'nci perdesi..SOR BAKALIM SURİYEDE NE İŞLERİ VARMIŞ (ABD) ! Atatürk'ün yanına gelen yaveri :-Paşam Kendisine Neden Ters Bir Tavır Takındığını Sordum, O Da Bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de Babasını Öldürdügünü Söyledi. Bunun Üzerine Mustafa Kemal Söyle Der: -Git Sor Bakalım Babasının Çanakkale'de Ne İşi Varmış ?
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    "Ne alakaé diyen Fikret kardeşim...!! Nasıl ki "Çanakkalede ne işi varmış?" diye Atatürkümüzün cevapladığı gibi bu Türk tarihi filminin 2nci perdesinde biz de "Suriye kuzeyine bi gece ansızın gittiğimizde orada vurulacak ABD'liler için ABD'nin Suriye'de ne işi varmış" anlamında söylemiştim.. Basitti aslında..!!
    Cevapla
  • fikret kılıçer 5 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl ki uydur kaydır İkiz Kuleler masalı sonrası ABD'liler çıkıp "TERÖRİZM LE MÜCADELEDE YA BENDENSİN YA DEĞİL "lafını söyleyebildiyse, bunca yenen kazıktan sonra Türkiye'nin ABD'ye "YA BENLESİN YA DA DÜŞMANIM!!" deme hakkı çoktannn geldi de geçti bile...!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    TABANI : Ortadoğuda emperyalizme hizmet için Batı tarafından yaratılan IŞID'le mücadele / sözde "TERÖRİZMLE MÜCADELE" kılıfı. ORTASI : IŞID'ı manivela olarak kullanarak Ortadoğuda SUNNİ-Şİİ savaşı körükleyerek "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA" projesi . TAVANI : Tüm müslümanlara yönelik dünya çapında "terörist İslam" algısını yerleştirip, Ortadoğuda İsrail ile aynı ırkdan geldiklerini açıkladıkları Kürtleri kullanarak, "israil ile Barzanistan arasındaki bölgenin İŞİD'den temizlenmesi kılıfı ile birleştirilmesi, petrol sahalarının ele geçirilmesi ve VADEDİLMİŞ TOPRAKLARIN ELE GEÇİRİLMESİ amacına yönelik "HAÇLI SAVAŞII
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?