Trump'tan küstah tehdit! Türkiye'yi mahvederiz!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalarda bulundu. Trump, 'Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak yıkıma uğratırız' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 14.01.2019 04:55 GÜNCELLEME 14.01.2019 09:40
Bu Habere 602 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Trump'tan tepki çeken bir açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. 

TÜRKİYE'Yİ EKONOMİK OLARAK MAHVEDERİZ

Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler'in de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz Savaşları Bitireceğiz."  ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: TÜRKİYE KÜRTLERLE DEĞİL TERÖRİSTLERLE SAVAŞIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Başkanı Trump'ın küstah Türkiye açıklamasına cevap verdi. Kalın, "Türkiye, Kürtlerle değil teröristlerle savaşıyor. Kürtleri ve Suriyelileri tüm terör tehditlerine karşı koruyacağız. Kürtleri, PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hatadır. ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 602
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    küstah açıklamalarına devam et sen sarı bela. elbet birgün o dünya muhafızlığınız bitecek. dünya da sizden kurtulacak. o ağababaların sonu bir gün sona erecek. bu millet yakında sizlere gösterecek kim ekonomik olarak çöküş yaşıyor kim yaşamıyor.
    Cevapla
  • makif 5 yıl önce Şikayet Et
    her bir TÜRK FÜZE OLUR beyaz sarayı vururuz ABD TC den UZAK Durrr
    Cevapla
  • aynur38 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey yapamazsın kafir
    Cevapla
  • Ahmet25 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce kendini kurtar. Çin ekonomik olarak seni mahvedecek. 2 trilyon dolar Çin'e borcu olan sensin. Bu millet aç kalmasını da bilir...
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakındır sizin sonumuz........ içimizdeki hainleri temizleyelim sıra sizin gibi dünyada terör estiren terörist elebaşlarına gelecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...