Abdurrahman Dursun açıkladı: Türkiye'de bir ilk olacak!

Haber7 Gündem Masası'na konuk olan AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı.

Abdurrahman Dursun açıkladı: Türkiye'de bir ilk olacak!
Abdurrahman Dursun açıkladı: Türkiye'de bir ilk olacak!
GİRİŞ 28.02.2019 10:40 GÜNCELLEME 28.02.2019 12:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Haber7 Gündem Masası'nın bu haftaki konuğu, AK Parti Sultangazi Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Yayın Koordinatörü Tarık Dağlı ve Haber Şefi İbrahim Günay'ın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair sorularını cevaplandırdı. Sultangazi'nin yeni dönemine ilişkin planladıkları projelerini tek tek sıralayan Dursun, Türkiye'de ilk kez Sultangazi'de gerçekleştirmek istedikleri 'e-spor Kulübü' projesinin detaylarını da anlattı

Dursun'un Haber7'ye özel açıklamaları şöyle;

Yerel seçim öncesi sahada ilk izlenimleriniz nasıl? Nasıl bir teveccüh var?

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 29 Aralık 2018’de Sultangazi Belediye Başkan adaylığı konusunda bize bu yetki verildi. O gün bugündür çalışmaktayız. Esnafa ve vatandaşa uğruyoruz. Kadınlarımızla ve gençlerimizle buluşuyoruz. İş adamlarıyla, muhtarlarla bir araya geliyoruz. Birçok sektörle bir araya geldik, çalışmalar yapıyoruz. Sultangazi’de çok güzel bir teveccüh var. Hem bize hem de İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’a güçlü bir destek var. Tabii her şeyin başı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi. Doğu, Güney Doğu, Orta Anadolu insanlarının yoğun yaşadığı bir bölgedeyiz. Vatanına, milletine, devletine bağlı bir güzel coğrafyada yaşıyoruz. Bunun avantajlarını görüyoruz. Gezdiğimiz yerlerde bize bildirilen sorunların hükümete yönelik sorunlar olmadığını görüyoruz, bu da bizi sevindiriyor doğrusu. Çeşitli sorunlarımız var tabi ki fakat bunlar çözülmeyecek problemler değil.



Sultangazi'nin yeni kurulmuş ilçelerden biri olması da sizleri daha çok çalışmaya zorlayan unsurlardan biri olsa gerek. Bu durum Sultangazi'nin geleceğine yönelik projelerinizi etkiliyor mu?

 

Tabii ki etkiliyor, Sultangazi Arnavutköy’le birlikte Gaziosmanpaşa’dan ayrılıp ilçe olmuş bir yer. Şu anda 530 bin nüfusu olan, 350 bin seçmeni olan bir ilçe. İlçe olmasının da zaten 10 yıllık bir mazisi var. 10 yıldır kamu binalarını yapan, yollarını daha iyi hale getirmeye çalışan, kültür merkezleri yapmaya çalışan bir belediyeyiz. 10 yıl içerisinde Ak Parti belediyeciliği çok güzel işler yaptı. O güzel işlerin içine veya üzerine daha güzel şeyler katmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız ve projelerimiz var. Bunları seçmenle paylaşıyor ve karşılığını görüyoruz.

Uzun yıllar teşkilatın içinde çalışmalarda bulunmuş bir isimsiniz. Bunun vatandaşlara ve çalışmalarınıza yansıması nasıl?

Bunun etkisini de faydasını da çok net görüyoruz. Ben Milli Gençlik Vakfı’ndan geliyorum, babam Adıyaman’da bu vakfın kurucu başkanıydı. Dolayısıyla 87-88’lerden başlayan ve o dönemin zorluklarını da gören, yaşayan, 1994’de Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da belediye başkanı olduğu dönemdeki çalışmalar içerisinde bir üniversite öğrencisi olarak bulunan ve sonrasında hem sivil toplumla hem de partiyle iç içe olmuş birisiyim. Bunun avantajlarını yaşıyoruz.



MOTİVASYONUMUZ ÇOK YÜKSEK

2006 yılında AK Parti’de İl Disiplin Kurulu üyesi olarak göreve başladım. 30 Mart 2018’e kadar 13 yıl boyunca İl başkanlığında görevlerim oldu. Dört yönetimle çalıştık, dolayısıyla bu bize ciddi bir tecrübe kazandırdı. 30 Mart 2018’de de Sayın Cumhurbaşkanımız ve İl Başkanımızın da onayıyla İlçe Başkanı olarak göreve geldik. İlçe başkanı olarak gelmemiz, öncesinde Sultangazi’deki İl koordinatörlüğüm yine bize büyük bir avantaj şu anda. Çünkü 24 Haziran gibi büyük bir seçimi burada atlattık ve Sultangazi AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza %61,4 gibi büyük bir oranda destek veren ilçemiz, dolayısıyla güçlü teşkilatı olan bir ilçe.10 aylık bir ilçe başkanlığım var yani. Bu 10 aylık sürede teşkilat yenilemesini yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız şimdi bize bu görevi verince, teşkilatın azmi de isteği de şu anda üst noktada Bunun avantajını yaşıyoruz. Motivasyonumuz çok yüksek ve alandaki çalışmalarımız çok iyi gidiyor.

"YÜZDE 61-62’Yİ RAHAT BULURUZ"

Sandık sonucuna ilişkin bir hedefiniz vardır elbet. Hedefiniz nedir? 

Hedefimiz İstanbul birinciliği ve bu hedefe ulaşmak için iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. Genelde Sultangazi Ak Parti’ye destek veren ilçeler arasında üçüncü ya da dördüncü oluyordu. Bu defa kendimize birincilik hedefini koyduk.

Öncelikle oran, yüzde 61-62’yi rahat bulacağımızı düşünüyoruz. Esasında yüzde 65 oy oranını yakalayabilecek bir yer Sultangazi. Çünkü CHP ve HDP’nin buradaki toplam oyu yüzde31-32. Geri kalan oylar ise milliyetçi ve muhafazakar kesimin oyları. Şu anda Cumhur İttifakı olduğu için milliyetçi arkadaşlarımızdan yüzde 2-2,5 oy bekliyoruz. İnşallah bununla birlikte güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Sadece kendi ilçemize değil bu gayretimiz, buralar zaten AK Parti’nin yoğun oy oranına sahip olduğu bölgeler, alınacak meclis üyelerinin fazlalığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne etki edecektir. Gayretimiz bu yönde, yoksa bizim seçimi kazanmaya yönelik bir tereddüdümüz zaten yok. Sadece en iyi oy oranıyla İBB’ye en büyük desteği vermek istiyoruz.

İLK ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM: OKULLARDA TAM ZAMANLI MODELE GEÇMEK İSTİYORUZ

Sultangazili vatandaşları yeni dönemde bekleyen şeyler neler? Onları heyecanlandıracak neler söyleyebiliriz?

İmalat ve bina konusunda yeniliklerimiz olacak ama ‘Gönül Belediyeciliği’ diyerek yola çıktık. Önce insanların gönüllerine dokunmalıyız. Artık ne kadar bina yaparsanız yapın, ne kadar yatırım, yol vb. yaparsanız yapın bunların insanların bakış açısında fazla bir yer tutmadığını görüyoruz. İnsanlar direk kendilerine dokunan işlere bakıyorlar artık. Bazen ceplerine, bazen hayatlarına dokunan işlere bakıyorlar. Dolayısıyla en başta eğitimden başlayarak insanlarımızın hayatlarına dokunan işlere daha çok önem vereceğiz. Eğitim konusunda Sultangazi’nin şöyle bir handikabı var, maalesef hala büyük oranda yarı zamanlı eğitim görülüyor. Bu sağlıklı bir eğitim modeli değil. Hızlı bir şekilde tam zamanlı eğitim modeline geçmemiz gerekiyor. İstanbul Valiliğimizin bu konuda çalışması var, bütün İstanbul’da tam zamanlı eğitim modeli gerçekleştirilmek isteniyor, bizim de şu an ayrı bir çalışmamız var. Eğer bu modeli kendi dönemimizde gerçekleştirebilirsek iyi bir nesil yetiştirebiliriz.



Çünkü Sultangazi’de 24 yaş altında 220 bin kişi yaşıyor, çok ciddi bir genç nüfusa sahibiz, 110 bin öğrencimiz var, bu gençlerimizin eğitimli olmasının önemi oldukça büyük. Bilgisi ve birikimiyle iyi bir gençlik istiyorsak öncelikle eğitim seviyesinin artması lazım. Ayrıca tam zamanlı eğitim modeline geçemememizin diğer bir dezavantajı ise ücretli öğretmen meselesi. Bugün neredeyse, kadrolu öğretmen sayısı kadar ücretli öğretmen mevcut. Ücretli öğretmenlerin de ne yazık ki yeteri kadar sağlıklı bir eğitim verebilmeleri zor görünüyor, gelen şikayetler bu yönde.

BÜYÜK BİR EĞİTİM PROJEMİZ VAR

Tam zamanlı ve yarı zamanlı eğitim konusunda belediyenin ve gibi rolü olabilir?

Belediyeler olarak biz bu konunun da tetikleyicisi olmak zorundayız. Zaten hizmetin her alanında olduğumuz için bizim topu taca atma şansımızda yok. Her halükarda bu işi yapmak, takip etmek zorundayız. İşi takip edebilirsek daha hızlı çözülür. Çünkü yerel yönetimlerin etkisi, diyalogları ve bağlantıları fazladır. Bu güçle bunu yapmaya çalışıyoruz. Esenler ve Başakşehir’e ait olan askeri bir alan var. Bu alandan yer almaya çalışıyoruz. Bazen Cumhurbaşkanımızın Suriye ile ilgili meseleler olduğu zaman ‘910 kilometre sınıra sahibiz, burada biz söz söyleriz’ sözünü örnek veriyorum. Bizim de askeri alanda herkesten daha fazla komşuluk sınırımız var. O yüzden bir şey söylenecekse biz varız. TEM’den Habipler’e kadar büyük bir bölüm bizim sınırımızdır. Dolayısıyla oradan yer aldığımız anda büyük bir eğitim projemiz var, bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Sultangazi için çok önemli olacak.

SULTANGAZİ’YE SPOR MERKEZİ VE BİLGİ EVİ

Halkın zaman geçirebilecekleri sosyalleşme, eğitim ve spor alanları büyük ilgi çekiyor. Sizin böyle bir çalışmanız mevcut mu?

Sultangazi’de henüz uygulanmamış bir proje Spor Merkezi ve Bilgi Evleri yapacağız. ‘Semt Spor ve Bilgi Merkezleri’ isimli bir projemiz var. Projede havuzumuz olacak, bu havuzdan herkes eşit faydalanabilecek. Beden eğitimi derslerinde öğrencileri alıp havuza getireceğiz, sonrasında tekrar okula götüreceğiz. Öğrencilerimizin yüzmeyle, sporla iç içe olmasını istiyoruz. Bunu MEB ile yapacağız. Bu komplekste birde spor salonu yapacağız fakat bu spor salonu sadece kadınlara tahsis edilecek, çünkü erkeklerin zamanını geçireceği birçok yeri var. İlçemizde kadınlar için sınırlı sayıda yer var, o yüzden 15 mahallede 15 tane spor kompleksi yapacağız. Hocalar nezaretinde step, jimnastik gibi aktiviteleri yapabilecekler. Bir tarafta havuz, bir tarafta spor kompleksi olacak, ayrıca içeride dinlenme, sohbet etme, oturma imkanı sağlayan yerlerimizde olacak. Bunu özellikle kadınlar bizden daha çok istiyor, ‘Muhabbet edeceğimiz, oturacağımız, çay içebileceğimiz bir alan istiyoruz’ dediler.



ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA ALANLARI

Yine aynı merkezde öğrenciler için çalışma alanları oluşturacağız, gece 12 ye kadar açık olacak ve çocuklarımıza ders çalışma imkanı sağlayacak. Aynı yerde bir kütüphane, bir de dijital kütüphane olacak. 800 metre kare, 1000 metre kare çok büyük olmayan ama içinde insanların her şeyi bulabilecekleri bir kompleks olacak. Maalesef elimizde fazla alanımız yok, bu yüzden küçük olacak fakat her mahallede olacak, her mahalleye hitap eden kompleksler olacak. Bitirdiğimiz zamanda birçok ihtiyaca ilaç olmuş olacak, en büyük projelerimizden birisi bu.

15 MAHALLEYE 15 TAZİYE EVİ

Bir de bizlerin taziye kültürü farklıdır, 15 mahallede 15 ‘Taziye Evi’ projemiz var. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı rahat olduğu, tuvaletlerinin farklı olduğu, lavabolarının, mutfağının, mescidinin ayrı olduğu insanların rahat bir şekilde taziyelerini kabul edebilecekleri bir taziye evi projemiz var. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz çünkü çok talep var. Birçok mahallemizde Büyükşehir ile beraber hareket ettiğimiz Kültür Merkezlerimiz de olacak, Uğur Mumcu’da yapılan, Esentepe’de yapılan, Zübeyde Hanım’da yapılan…

GENÇLERİ KORUMAK İÇİN SPOR ETKİNLİKLERİ

Gençler için ne gibi çalışmalarınız olacak?

Spor ve kültürel etkinliklerle insanlara daha fazla dokunabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle eğitimden bahsettim, sporu da eğitim ile beraber yürütmek istiyoruz. Ben Türkiye Yüzme Federasyonu’nda yönetim üyeliği yaptım. TFF’de şu an da uyuşmazlık çözüm kurulunda görevlerim var, gençliğimizde basketbol oynadık, kaptanlık yaptık. Sporu seviyoruz ama bunu sadece ‘spor olsun’ diye düşünmüyoruz. Bunlar aynı zamanda gençlerimizi koruma ve daha steril alanlarda tutma adına projeler. Yine MEB ile birlikte hareket ederek üstün öğrencilerimizi alıp belediye spor merkezlerimizde birçok alanda yarışmacı haline getirerek, birer Türkiye şampiyonu, Avrupa Şampiyonu, Dünya olimpiyat şampiyonu çıkarmak istiyoruz. Sultangazi’den çok sayıda sporcuda çıkıyor zaten. Bu yetenekli çocukları hocalar eşliğinde yarışmacı haline getireceğiz. Sonuçta gençlerimizin enerjilerini harcayacakları bir yer lazım. Biz de diyoruz ki kapalı alanlarda daha düzenli bir halde gelip enerjilerini güzel şeylere harcasınlar hem kontrol altında olsunlar hem de yarışmacı olsunlar.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: E-SPOR KULÜBÜ KURACAĞIZ

En büyük hedeflerimizden birisi spor kulübümüzü daha güçlü bir hale getirip eğitim ile daha ilerilere taşımak. Şu anda biliyorsunuz sporun farklı bir dalı da ortaya çıktı: e-spor. Bu alanda bir kulüp kurup, bu konuda ilk olmak istiyoruz. Şu anda hiçbir belediyenin e-spor kulübü yok. e-spor ayrı bir federasyon olma yönünde ilerliyor. 2023-24 olimpiyatlarında, bir voleybol maçı nasılsa, e-sporun da o turnuvalara katılacağı, mücadeleler olabileceği ifade ediliyor.

Esasında e-spor bir oyun sporu, işte League of Legends var, PUBG var, bunları çocuklarımız, gençlerimiz ellerinde telefonlarla, bilgisayarlarla oynuyorlar. Ama e-sporda bunu kuralları ile oynuyorlar ve başlarında bir hocaları var. Tabi bazen ilginç geliyor ben anlattığımda, ‘oyun oynuyor bunun hocası mı olur’ diyorsunuz ama bunların da bir hocaları bir antrenörü var. Bu yeni gelişen alanda Sultangazi’yi ön planda tutmak istiyoruz. Çünkü teknolojiye bağımlıyız, bunu da kontrollü bir şekilde pozitif hale getirebiliriz. Bu da gençlere yönelik iyi bir proje olacak, teknoloji bağımlılıklarını işlevi olan bir hale getirmek lazım.

BU İKİ SORUNU HALLETMEDEN ADIM ATAMIYORUZ

Her ilçe için imar problemi önemli bir sorun olarak görünüyor. Siz ilçenizdeki imar sorununu nasıl aşmayı planlıyorsunuz?

Bizim imar açısından en büyük problemimiz ‘Paşa Torunu Davası’ denilen 7 milyon metre kareyi ilgilendiren olay. Bu dava çözülmedikçe bir belediye olarak ‘Ben buraya imarı getireceğim, imar yapacağım’ deme şansınız yok. İkinci problemimiz havza meselesi. Sultangazi’nin, Gazi bölgesinden başlayarak Yayla’ya kadar giden yaklaşık 5 mahallesini etkileyen en önemli problem Alibeyköy barajının havzasında kalması. Havzada kalınca su kaynaklarını korumak adına İSKİ tarafından yayınlanan yönetmeliklerle su havzasını koruyacak bantlar oluşturulmuş. Mutlak bir koruma var, kısa, orta ve uzun mesafe dediğimiz bantlar var. Geçmişte bunun üzerinde durulmamış ve su havzası bölgesi bir yerleşim alanı haline gelmiş. Şimdi o bölgedekiler ‘buraya imar getirin’ diyorlar. Buralara havza meselesini halletmeden imar yapma şansımız kesinlikle yok. Bununla da ilgili çalışmalar yapıyoruz. İSKİ ile görüşmeler yaptık, İSKİ Elmalı ve Ömerli barajı havzalarını özel hüküm alanı haline getirmiş. Bizlerde Alibeyköy baraj havzasının da bu hale getirilmesini istiyoruz. Bunu başarabilirsek, havzayı geri alabilirsek, havza içindeki yapıları da kurtarmış olacağız. Buradaki yerleşim bölgelerini yıkma şansımız yok. Çünkü öyle hale gelmiş ki yaklaşık 80 bin kişinin yaşamının etkilenmesinden bahsediyoruz. Dolayısıyla bizim en büyük problemimiz ‘Paşa Torunu Davası’ ve İSKİ’nin havzasından kaynaklanan imar problemleri. Bu iki problemi halletmediğimiz müddetçe adım atma şansımız kalmıyor. Bu iki mesele içinde çalışmalar yürütüyoruz, gayrimenkul hukuku alanında uzman arkadaşlarla çalışıyoruz. Bu davalar 30-40 yıllık bir aşama sürecinde ve hala devam ediyor. Biz bu davaların çözülebileceğini düşünüyoruz. Bu meseleler çözüldüğünde, Sultangazi insanı açısından hem yeşil alanlar hem yaşam alanları bakımından değerlendirilebilecek alanlar ortaya çıkacak.



CUMHUR İTTİFAKINDA MESELE SADECE OY OLSAYDI…

Şu anda CHP-HDP-İyi Parti-Saadet gibi birbirlerine benzemeyen partilerin bir araya geldiklerini görüyoruz. Sultangazi’de vatandaşın bu duruma yaklaşımı nasıl?

Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı çerçevesinde birlikte hareket ediyoruz, güzel çalışmalar yapıyoruz, etkisinin olacağını görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla oylarımızı yüzde 2,5-3 artıracağımıza inanıyoruz. Ama biz bu Cumhur İttifakı meselesine asla ‘oy’ olarak bakmıyoruz. Her zaman bunun bir beka meselesi, memleket meselesi olduğunu vurguluyoruz. Mesele sadece oy oranından ibaret olmuş olsaydı, emin olun birlikte hareket etmemiz bile gerekmeyebilirdi. Ama 15 Temmuz’la başlayan, vatanın birliği, bütünlüğü, bekasına dair iki partinin ciddi bir duruşu var. Vatanın bölünmemesi adına, milletin dağılmaması adına ve devletinde baki kalması adına ciddi bir duruş var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, bu konuda almış oldukları kararların arkasında duruyorlar. İnşallah bunun karşılığını da alacağız biz Sultangazi’de ve birçok ilçede.

MAKSATLARI ERDOĞAN’IN TEMSİL ETTİĞİ GÖRÜŞE KARŞI BİRLEŞMEK

Esasında İYİ Parti, CHP, HDP gibi partileri birlikte hareket ederken göremezsiniz. Normalde seçim meydanlarında birbirlerine karşı olduklarını görürsünüz ama bu seçimde birlikte hareket ediyorlar, Sultangazi’de de birlikte çalışıyorlar. Birbirlerine benzemeseler de ortak hedefleri var: Recep Tayyip Erdoğan ve onun temsil ettiği görüş. Her ne kadar Recep Tayyip Erdoğan’a karşı birleşmiş gibi görünseler de asıl maksatlarının Erdoğan’ın temsil ettiği görüşe karşı birleşmek olduğunu görüyoruz. Erdoğan bu görüşün temsilcisi konumunda. Ama asıl maksat bu muhafazakar görüşe karşı birleşmek. Devletin bekasına ilişkin, milletin geleceğine ilişkin bir dertleri yok. Bunların ne bir çalışmaları ne de bir karşılıkları olmadığını görüyoruz alanda. İnşallah süreç iyi geçecek ve Cumhur İttifakı’nın lehine olacak.

ULAŞIMA YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR

İstanbul geçmişte genel olarak doğu ve batı arasında genişliyordu. Yakın zamanda yapılan dev projelerle kuzeye doğru da bir genişleme başladı. İstanbul Havaalanı, Kanal İstanbul gibi, bu projeler sizin bölgenizi nasıl etkileyecek?

Esasında saymış olduğunuz projelerin arasında kalmış bir ilçe oluyoruz. Mecburen ilçemizden geçecekler, tramvay, metro, karayolu vb. bu yönden avantajımız var. Bir dezavantaj olarak ise Sultangazi’nin trafiği artabilir. Ulaşıma yönelik projelerde var, bu projeler bittiğinde her şey daha rahat olacak. Sultangazi’de tüm bu detayların içinde daha değerli bir bölge haline gelecek.

TURİZM AÇISINDAN GELİŞEBİLECEK BİR BÖLGEYİZ

Kuzey ormanlarının olduğu bölgedeyiz, geniş ormanlık alanlarımız var, Kent Ormanı diye koca bir orman alanı var. Yılda 2,5- 3 milyon kişinin gelip pikniğini yaptığı bir alandan bahsediyoruz, müthiş bir yer. Öte yandan Alibeyköy gölü var, çok güzel manzaralı. Osmanlı döneminden kalma Moldova kemerleri var. Esasında turizm açısından son derece gelişebilecek bir bölgeyiz, bu yönde de projelerimiz var. Kuzeye yapılacak projelerle daha önemli bir bölge haline gelecek olmamızın yanı sıra, bizim de üzerine koyarak bölgemizi güzelleştirmemiz gerekiyor. Yaşam alanlarıyla, spor alanlarıyla, kültürel alanlarıyla insanların geçerken ‘bir uğrayalım’ diyebilecekleri iyi bir havza olalım istiyoruz.



“NEREDEN NEREYE” DENİLECEK BİR HİKAYESİ OLACAK

Bir zamanlar Sultangazi varoş tabir edilen, tankerlerle, bidonlarla su taşınan, çamur deryası çizmelerle girilebilen bir yerdi. Sultangazi'nin dünü ve bugününü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Esasında bu İstanbul’un tamamı için geçerliydi. Ben 1992’de Fatih Karagümrük’te oturuyordum. O zamanda tankerlerle sular taşınıyordu. Karagümrük’te bidonlarla su taşıdığımızı çok rahat hatırlarız, dolayısıyla bu tarihler çok mazi değil. Bunu birçok kişi yaşadı ama Sultangazi biraz daha şehir dışında kaldığından, birçok imkandan faydalanamadı, çamuru nedeniyle girilemeyen, çizmelerle dolaşılması gereken, alt yapısının hiç olmadığı, suyun ve elektriğin olmadığı bir bölgeyken 2009 itibarıyla ilçe olması nedeniyle çok daha büyük hizmetler görmeye başlayan bir bölge. Ciddi bir dönüşümde yaşayacak gibi görünüyor. ‘Nereden nereye’ diyebiliriz, öyle bir hikayesi olacak gibi duruyor.

SULTANGAZİ KOCA BİNALARIYLA ANILSIN İSTEMİYORUZ

Sultangazi ile ilgili hayaliniz nedir?

Daha önce belirttiğim gibi, bir eğitim şehri, bir spor şehri olsun. Sultangazi kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle, yeşil alanlarıyla, ormanıyla, içerisine kurmayı hedeflediğimiz güzel bir hayvanat bahçesiyle, anılan, bir ilçe olsun istiyoruz. Koca binalarıyla anılsın istemiyoruz, kimsenin beklentisi de bu değil zaten. İyi bir gençlik var, biz de bu gençliğin iyi yetiştiği, güzel nesillerin çıktığı yaşanılabilir bir şehir olsun istiyoruz. Bütün hedefimiz insan odaklı bir şehir yapmak.

KARŞIMIZDA RAKİP OLMAMASINA RAĞMEN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Elinizde bir anket sonucu var mıdır?

Henüz bir anketimiz yok ama alanda gezdiğimiz zaman en büyük anketçi biziz. Güçlü bir eğilim olduğunu görüyoruz, oran vermiyoruz ama hedefimiz çok yüksek. İstanbul birincisi olmak için çok gayret ediyoruz. Karşımızda rakip olmamasına rağmen gece gündüz çalışıyoruz. Bütün gayretimiz Türkiye’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği vermek. Her zaman söylüyoruz, bütün çalışmalarımız neticesinde Sultangazi kazanacak, İstanbul kazanacak.

YORUMLAR 5
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence Eski Edirne Asfaltı üzerindeki tramvay İptal edilerek yerin altından metro inşa edilmeli. 4 ilçenin(Bayrampaşa, Gazi Osman paşa,Sultan gazi, Arnavut köy) ulaşımını bozan bir tramvay hattı bu.
    Cevapla
  • çok önemli 5 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL EKONOMİK BASKI VE POPÜLER KÜLTÜRDEN KAYNAKLI ÖZENTİLERDEN DOĞAN BİR SORUN VAR. AKRABALARA SEVDİKLERİMİZE SOSYAL İLİŞKİLERİ BİTİRDİK.ARTIK YA 3 KURUŞ FAZLA KAZANACAĞIZ DİYE SEVDİKLERİMİZİ KAYBEDİP İLİŞKİMİZİ KESİYORUZ YADA SÜSE PÜSE BOŞ İŞLERE AVM SEVİCİLİĞİ YÜZÜNDEN SOSYALLEŞMİYORUZ. TOPLUMSAL OLARAK psikolojimiz bozuluyor.çocuğunu öldüren bacısına yan gözle bakanlar bu psikolojik çöküntüde olanlardan çıkıyor.toplumsal sosyal sorunumuz çok büyük gelecekte daha da hortlayacak.
    Cevapla
  • ALBATROS 5 yıl önce Şikayet Et
    Dileriz Gençlerimize Sahip Çıkarsınız Lakin Şimdiye Kadar Ak Partili Gençlerimize Sahip Çıkılsaydı Seçimlerin Kazanılmasında Bukadar Mücadele Etmezdik
    Cevapla
  • Onur 5 yıl önce Şikayet Et
    E-spor dedi akan sular durdu oyum sana başkan
    Cevapla
  • Genç 5 yıl önce Şikayet Et
    Gençleri kaybediyoruz maalesef... Muhafazakar, milliyetçi ailelerin çocukları milliyetçi-muhafazakar partilere oy vermiyor artık. Sosyal medyadaki algı ile şekillendiriliyorlar. Dini, manevi, milli, ailevi değerlerden arındırılmış bir gençlik için müthiş bir çaba var. Örneğin ekşisözlük denen algı ve operasyon merkezi yıllardır gençleri devşiriyor büyük bir ustalıklar ve maalesef bununla ilgili hiç bir çalışma yok. Unutmayın gençleri kazanırlarsa Türkiye'nin geleceğini de şekillendirecekler ki o yönde ilerliyorlar. En fazla bir seçim daha kazanabilirsiniz orta yaş ve üzeri ile sonrasında imkansız!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık