CHP-İP listeleri PKK’lı kaynıyor

CHP ve İP’in kol kanat gerdiği HDP ile PKK bağlantılı kişiler aday listelerinde kendilerine yer buldu.

CHP-İP listeleri PKK’lı kaynıyor
CHP-İP listeleri PKK’lı kaynıyor
GİRİŞ 16.03.2019 08:23 GÜNCELLEME 16.03.2019 08:28
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

CHP-İYİ Parti (İP) listelerinden aday gösterilen PKK’lılar bir bir deşifre oluyor. CHP’nin Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı Abdülbaki Karaağaç’ın da terör örgütü PKK ile derin bağlantıları çıktı. 2012’de terör örgütünün kapanan partisi BDP’nin Antalya İl Başkanlığı görevini yapan Abdülbaki Karaağaç’ın kardeşi Abdülhadi Karaağaç terör örgütünün dağ kadrosundan. Terörist Karaağaç, gri listede aranan teröristler arasında. Seçmenden gizlenerek CHP listesine alınan Abdülbaki Karaağaç’ın skandal konuşmalar yaptığı belirlendi.

 

 

ÖCALAN’A ÖVGÜ YAĞDIRDI

 

 

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 15 yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Karaağaç, “15 Şubat 1999’da Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo sonucu tutsak edildi. Kürt sorununun çözümsüz kalmasına, Kürdistan’da halkın baskı altında yaşanmasına, bir ulusun dilinin, kültürünün inkar edilmesine yol açanlar 15 Şubat komplosunu gerçekleştirenlerdir. Bizler, Abdullah Öcalan’ın derhal özgür bırakılmasını istiyoruz. Öcalan’ın özgür olması, aşağılanan, katledilen Kürt halkının uzattığı barış elinin sıkılması demektir. Kürt sorununun çözümü de buradan geçmektedir” diye konuşma yaptığı ortaya çıktı. CHP listesinde HDP kontenjanından Halil Mengelliboğa’yı aday gösterdi. Antalya Kepez’deki isim bununla da sınırlı değil, HDP’li Mustafa İlhan, Nesibe Bahadır da CHP listesine girdi.

LİSTELERDE TKP/K’LI DE VAR

CHP-İYİ Parti listelerindeki terör bağlantılı isimler bununla da sınırlı değil. Adana Yüreğir’de CHP listesindeki 2 ismin adı terörle anılmış. Listedeki Şükrü Bayav 5 Ağustos 2015’te PKK’ya yönelik terör operasyonunda “Eylem hazırlığında olduğu” gerekçesiyle gözaltına alınmış, aynı zamanda da HDP üyesi. Eser Çapar ise HDP’den eski milletvekili adayı. “Terör örgütü TKP/K üyesi” olduğu gerekçesiyle hakkında Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Çapar, terör bağlantıları nedeniyle KHK ile kamudan uzaklaştırılmış.

HDP SAADET İÇİN ÇEKİLDİ

Bursa’daki listeye de HDP sızdırılmış. Bir dönem HDP’den Şanlıurfa Milletvekili adayı olan Fatma Özen Çerençe, Nilüfer ilçesinde İP’lilerin de boy gösterdiği CHP listesine altıncı sıradan girdi. Adıyaman’ın Besni ilçesinde ise ittifak açıktan ilan edildi. HDP Besni ilçe yönetimi CHP’nin adayını destekleyeceğini açıkladı. Ardahan’da da HDP’li İlter Senem ve Volkan Ünver, CHP’nin listelerinde kendine yer bularak belediye meclis üyesi adayı oldu.

Yenişafak

YORUMLAR 38
  • Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri-kafirler ittifakı..
    Cevapla
  • Paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sözde ülkücü olan Meral ablamız faturalarını PKK lılarla konuşurken mi harcıyor acaba bu millete ödetiyor sonrasında
    Cevapla
  • Mehpare 5 yıl önce Şikayet Et
    CHPliler mi listelerine PKKlıları almış, PKKlılar mı CHPlileri belli değil anlaşılan..
    Cevapla
  • Berke Tevfik 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda PKK yıda meclise sokan bor ittifak oldu evet işte karşınizda vata hainleri partisi biriniz milliyetçi diğeriniz cumhuriyetçi idi hani nerde bu vatanı satarak mı yapicaksinız yaziklar olsun sizlere güvenmemize
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Savcılarımızı göreve çağırıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu