17 ilçede sayımlar bitti 119 bin geçersiz oy sayıldı! AK Parti mi CHP mi önde?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'un ilçelerinde 300 binin üzerinde olan geçersiz oyların 119 bin 652'sini saydı. Buna göre AK Parti ile CHP arasında fark kaç oldu? Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? İşte İstanbul Belediye Başkanlığı için yapılan sayımlarda son durum.

17 ilçede sayımlar bitti 119 bin geçersiz oy sayıldı! AK Parti mi CHP mi önde?
17 ilçede sayımlar bitti 119 bin geçersiz oy sayıldı! AK Parti mi CHP mi önde?
GİRİŞ 05.04.2019 14:15 GÜNCELLEME 05.04.2019 14:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, seçimi önde kapatan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu seçildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla birlikte fark iyice kapandı.

 

 

AK Parti ile CHP arasında fark kaç oldu? Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? 

Yapılan açıklamalara göre 17 ilçede sayım bitti, 119 bin 652 geçersiz oy sayıldışu anki fark 18 bin 742. Sayılan oylardan 785 oy CHP'ye 2184 oy AK Parti'ye eklendi.

 

 

Seçimlere yapılan itirazların ardından oyların yeniden sayılmasıyla fark 20 binin altına inmiş oldu. Sayımlar bugün de devam edecek.

YSK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

stanbul İl Seçim Kurulu, 16 ilçede tüm oyların yeniden sayımına karar verdi. Küçükçekmece, Pendik, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Kağıthane, Avcılar, Sancaktepe, Güngören, Şişli, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kadıköy, Beyoğlu ve Maltepe'de tüm oylar yeniden sayılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararına itirazı üzerine YSK olağanüstü toplandı

ADALET BAKANINDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Daha fazla bağıran değil haklı olan kazanacaktır. Bunun tescilini de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapacaktır. YSK bu konuda son otoritedir. Hepimizin bu süreci saygılı bir şekilde beklememiz lazım. Kim kazanırsa da herkes tebrik edecektir. Demokrasi budur. Tüm süreçler siyasi partilerin de denetiminde olmaktadır. Son sözü YSK verecektir. 

YSK SEÇİMLERLE İLGİLİ SON NOKTAYI KOYDU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven açıklamalarda bulundu.

Biz bu kararı verirken yasal olarak temsilci bulundurma hakkına sahip AK PARTİ, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti temsilcileri de karar verme sürecinde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda hazır bulunuyorlar ve kurula kendi görüşlerini bildirmek suretiyle katkı veriyorlar. Kurul bu şekilde önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor. Bu süreç devam ediyor.

Şunu herkes bilmeli ki, yargı süreci içinde hakimler bakmış oldukları davalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazlar. Sizin haber alma özgürlüğünüz var, göreviniz de tam da bu ama benden her bir dosya için haber beklemeyin. Bunu söylemeyeceğim, daha önceki seçimlerde de bunu belirttim.

Yargı sürecinden önce diğer konularda detay bilgi verdiğim halde, yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağım.

Bunu YSK'daki temsilcisi bulunan siyasi partilerden ve ilçe seçim kurullarından alabilirsiniz.

Ama benden "şu dosya geldi, oy çokluğu oldu" gibi benden detay bilgi istemeyin. Bunu daha önceki seçimlerde de vermedim. Vermem de doğru değil. Yargı sürecine aykırı bir şey olur."

BİNALİ YILDIRIM'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bu seçimin sahibi YSK'dır. Aradaki fark 18 bin civarına düştü. Sayım bittiğinde işin değişeceği kanaatindeyim. YSK'nın vereceği kararın başımızın üstünde yeri var. 

YORUMLAR 6
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    fetönun biri kuyuya bir kayaparçası yuvarladı ysk hala çıkarmaya ve ayıklamaya uğraşıyor...
    Cevapla
  • Trabzonlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün İstanbul kameralar karşısında sayılmadan veya seçim yenilenmeden şaibe ortadan kalkmaz CHP rahat durmaz.Fitili ateşlenmiş bombayı kucağımıza koydular,gerisi hikaye....
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    fak büyük kapanır mı acaba . zor görünüyor. istanbul un hepsini baştan ağağı tekrar sayılması lazım. haksızlık olmasın.fetö tuzağı da olabilir.tuzakları boşa çıkarmak için hepsinin saılması lazım.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    chp liler seçimden önce çok sevinçli çok heyecanlı tavırlar sergilediler ve 5 büyük şehiri kesinlikle biz kazanacağız dediler sanki bir şeye güveniyorlardı.bir sandıkta il meclisine ak partiden 350 oy çıkarda belediye başkan adayına ak partiden nasıl 1 oy çıkar sahtekarlık burdan belli
    Cevapla
  • iç ish.izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ve fetöden gelen gizli mesaj seçimden sonra taarruz şifreli mesajı geldi.istanbulu ak parti alırsa chp ve muhalefet ayaklanacak istanbulu elimizden aldılar yaygarasıyla gezi benzeri bir olay planlanıyor bunların amacı -gayesi seçim değil ülkeyi karıştırmak
    Cevapla
  • gaspirali ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    komik :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?