Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emine Bulut çağrısı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emine Bulut çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emine Bulut çağrısı
GİRİŞ 23.08.2019 17:06 GÜNCELLEME 23.08.2019 17:38
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, 38 yaşındaki Emine Bulut'un Kırıkkale'de eski eşi tarafından öldürülmesi nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın toplumda haklı bir infial yarattığını vurguladı.

"Bu olay çok ama çok elim bir olaydır. Bir kere daha tekrar etmek istiyoruz; kadına yönelik şiddetin herhangi bir türü kesinlikle kabul edilemez." diyen Altun, hiçbir gerekçenin böyle vahşi bir cinayeti meşru gösteremeyeceği uyarısında bulundu.

İletişim Başkanından medyaya çağrı

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır. Bu süreçte medyayı sorumlu ve etik yayıncılığa davet ediyor; cinayeti meşrulaştırıcı nitelikte ifadelerden, kurbanı suçlayan, faili savunan ve şiddeti grafikleştiren habercilik türünden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz."

YORUMLAR 77
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birligi uyum yasaları sonucu
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    sürsiz nafaka bu cinayetlerin yarısı bu yüzden işleniyor.
    Cevapla
  • Sebep ve Sonuç 4 yıl önce Şikayet Et
    Genelde kadın cinayetlerinde nafaka nın ömür boyu olması sıkıntı olabilir. Millet zaten işsiz maddi sıkıntı içinde yeminle kavgaların geneli yokluğa dayalı kavgalar ve sonuç ortada. Birsöz vardır kadını darlık ta gör erkeği varlık ta gör derler...
    Cevapla
  • Sami 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadına yönelik şiddet kadınların eşlerini polis zoruyla atma hakkına kavuştuktan sonra arttığının farkındamısın sayın başkan. ne zaman uyanacaksınız. İSLAMA MUHALİF HUKUKLARIN hepsi adaleti tesis edemez.
    Cevapla
  • Hukuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlarimiz in değişmediği sürece böyle devam eder. Verilen cezalar çok komik malasef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası