Erdoğan: F-35 konusunda teklifimi yaptım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyaretinin son gününde kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, F-35 ve Patriot alımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: F-35 konusunda teklifimi yaptım
Erdoğan: F-35 konusunda teklifimi yaptım
GİRİŞ 27.09.2019 01:42 GÜNCELLEME 27.09.2019 02:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyaretinin son gününde kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

"F-35 KONUSUNDA BEN KENDİLERİNE TEKLİFİMİ YAPTIM"

Başkan Erdoğan, ''ABD’nin Türkiye’ye ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması, F-35 programına yeniden döndürülmesi, Patriot alımı gibi başlıklarda yeni teklifle geleceği belirtiliyor. Bu konuda bir süreç işliyor mu? sorusuna, ''O kadar detaylara henüz gelebilmiş değiliz. Bu daha çok bizim Ticaret Bakanımız ile ABD'nin Ticaret Bakanı arasındaki görüşmelerle bu kadar detaylı belirlenir. Biz bir hedef koyarız. Burada da ticaret hacminde böyle bir hedef var. Önce 75 milyar dolardı. Daha sonra bu hedefi 100 milyar dolar olarak yükselttik. ABD Ticaret Bakanı Türkiye’ye gelmişti. Bu ziyarette kendisini ben de kabul ettim, görüşmelerimizi yaptık. Ticaret Bakanımız Ruhsar Hanım ile de yine aynı şekilde görüşmeleri oldu. Bütün mesele hangi kalemlerde ne gibi gelişmeler olacak? Mesela malum Türkiye’den ithal edilen demir çelikte gümrük vergisini düşürdüler. Diğer kalemler neler olabilir, bunların üzerine çalışmalar var.

F-35 konusunda iş tam manasıyla henüz çözüldü diyemeyiz. Ama ben kendilerine teklifimi yaptım. “S-400 yanında sizden de Patriot alabiliriz” dedim. Bunu bizzat Sayın Trump’a söyledim. Kendileri de “Bu eğer ciddiyse bunun üzerine çalışalım” dediler. Size ciddi bir teklif yapıyorum. Siz bunu Kongreden geçirebiliyorsanız bizde onunla ilgili olarak çalışmalarımızı yaparız. S-400’leri nasıl aldıysak, bu konuda bize gelecek olan teklifin de gerçekten onu aratmaması lazım. Öyle bir teklif olması halinde biz bir alternatif savunma sistemini de Türkiye'ye kazandırmış oluruz.'' diye cevap verdi.

 

 

YORUMLAR 10
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize F.35 değil , Suriye Askeri Operasyon lazım... En Büyük Düşman ve Tehlike ABD ve PKK dır...
    Cevapla
  • Mazlum 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yılanın koparılan kuyruğu tekrar yerine gelir ,ne de öldürülen evladlarımız geri gelir.Politik oyunlar bunlar.İşimize bakalım bu kefere ile işlemler bitmiştir.Bundan sonrası kim kime daha etkili çelme takar yarışıdır....
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna oyalıyorlar. Vazgeçin !
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer patriot alınırsa hata yapılmış olur. amerikaya karşı dik duruşumuzu kaybederiz...
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD dürüst degil sadakat nedir bilmez bizim onların bir çöpüne ihtiyacımız yok şükür Altarnatif çok onlar zararlı yani ABD bir köpek düşünü sahibi ne sadıktır ekmek yediği eli ısırmaz. Bazıları sadakat nedir güven nedir hiiiiç degerini anlamını bilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı