Yunan uzman Erdoğan'a hak verdi: Gerçekten doğru söylüyor!

Atina’nın, Midilli adasındaki olaylardan sonra yaklaşık 10 bin sığınmacıyı Türkiye'ye gönderme kararını değerlendiren Yunan gazeteci Liatsos, bunun sorunu çözmeyeceğini söyledi.

Yunan uzman Erdoğan'a hak verdi: Gerçekten doğru söylüyor!
Yunan uzman Erdoğan'a hak verdi: Gerçekten doğru söylüyor!
GİRİŞ 02.10.2019 00:59 GÜNCELLEME 02.10.2019 01:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Atina Günlük Gazeteler Birliği üyesi Dimitris Liatsos, Rus medyasından Sputnik'e yaptığı açıklamada, Ege adalarındaki sığınmacı kamplarındaki koşulların kabul edilemez olduğunu kaydederek, "Morya kampında gerçekten çok büyük sorunlar var. Yangın sonucu bir anne ile çocuğu hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Kampta neredeyse gerçek bir savaş yaşandı, sığınmacılar arasında çatışmalar meydana geldi. Güvenlik, temizlik, gıda ile ilgili durum felaket. Sisam adasında da benzer durum yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

"ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS BU KONUYU GÖRÜŞTÜ"

Sığınmacı sorununun Yunanistan ve Türkiye için eşit derecede büyük olduğunu dile getiren uzman, "Mesele şu ki, halihazırda Yunanistan’da, hükümetin çözmesi gereken en önemli sorunlardan biri sığınmacı sorunu. Bu konu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında BM Genel Kurulu kapsamında gerçekleşen görüşmede de ele alındı" dedi.

 

 

"TÜRKİYE İLE AB ARASINDAKİ SIĞINMACI ANLAŞMASI NEDENSE ARTIK ÇALIŞMIYOR"

“Mevcut durumda AB’nin rolüne ve eylemlerine de bakmak lazım” diyen Liatsos, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada belli hususlar var. Bu hususlar şöyle: AB ile Türkiye arasında 2016’da imzalanan ve geçerli olan anlaşma nedense artık çalışmıyor.

ERDOĞAN'A HAK VERDİ: GERÇEKTEN DE BU PARAYLA BUNLAR YAPILAMAZ

Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, AB’nin Türkiye’ye, 4 milyon sığınmacıyı topraklarında tutması için verdiği paranın yeterli olmadığını söyledi. Gerçekten de bu parayla bunlar yapılamaz. Mesele şu ki halihazırda Yunanistan sadece Türkiye değil, AB’den de şikayetçi. Çünkü AB gereken belli tedbirleri almıyor ve bu yüzden Yunanistan bir nevi sığınmacılara yönelik AB sınırı haline geldi."

"TÜRKİYE'DEKİ YAKLAŞIK 4 MİLYON SIĞINMACININ YARISI HER AN AVRUPA'YA YÜRÜYEBİLİR"

Türkiye ve Yunanistan’ın mutlaka bir uzlaşıya varmaları gerektiğini söyleyen uzman, "Ancak en önemlisi, Türkiye ve genel olarak AB arasında bir uzlaşı, bir anlaşma olmalı. Çünkü Türkiye’de yaklaşık 4 milyon sığınmacı var, yarısı her an Avrupa’ya yürüyebilir. Türkiye ile Avrupa arasındaki sınır ise Yunanistan" dedi.

Yunan adalarında binlerce sığınmacının yaşadığını, ama bu adaların, sığınmacıların orada yaşamlarına devam edebilmesi için uygun olmadığını dile getiren Liatsos, "Bu yüzden Morya kampındaki trajedi her an tekrarlanabilir. Kış başladığında, kayıklarla denizi geçmek isteyenler olacak ve 2015’te olduğu gibi ölen, batan çocuk ve kadınlar olacak. O zaman sözde medeni Avrupa ve Batı için büyük utanç ve sorumluluk olacak" diye ekledi.

YORUMLAR 17
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel söylemiş ama man kafalılar anlamıyor
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman nüfusun yayılması açısından çok iyi bir fırsat.Avrupa yakında nüfusunu kaybedecek müslümanlar çoğalacak ve savaşmadan fethetmiş olacağız.Tabi bu 50-100 sene belki daha fazlası için açın kapıyııııı
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya gelenlerin büyük çoğunluğunun adı Müslüman ama hal ve hareketlerine bakarsan müslümanlikla hiç bir ilgileri yok
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    MORYA kampın ismi. Yüzüklerin efendisinde en berbat çoraklık içinde yerin ismi :)
    Cevapla
  • YazıYorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Açtırtmayın kapıyı söyletmeyin kötüyü, avrupalı sapıkların kullandığı yunan adalarına paylaştırın sığınmacıları.
    Cevapla
  • Malazgirt....71 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu'nun Türkiye'ye attığı büyük kazık : Geri kabul anlaşması ; sınırı geçeni geri alırız ne demek ??
    Cevapla
  • özmuşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    sorsana davutoğluna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı