Bülent Turan: Arınç’ın yerinde olsam YİK’ten istifa ederdim

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kayyum ve KHK tartışmasında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç’ın açıklamalarını eleştirerek “Ben Arınç’ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim” dedi.

Bülent Turan: Arınç’ın yerinde olsam YİK’ten istifa ederdim
Bülent Turan: Arınç’ın yerinde olsam YİK’ten istifa ederdim
GİRİŞ 07.11.2019 13:17 GÜNCELLEME 07.11.2019 13:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TVNET televizyonunda gazeteci Ersin Çelik’in sunduğu İç Hatlar programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç’ın KHK'lar konusundaki açıklamalarına değinen Turan, konuyla ilgili eleştirilerde bulundu.

KHK ve kayyum uygulamalarının doğru olduğunun altını çizen Turan, belli görevlerde olan kişilerin ekranlarda şahsi kanaat açıklamasını doğru bulmadığını belirtti. Turan’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kurul üyeliğini bırak gel televizyonda tartış lafım yok

Şahsi kanaat toplantılarda ifade edilir ekranlarda değil. Sayın Arınç’ın kurullarda bunu söyleme hakkı var bırak kurul üyeliğini bırak gel televizyonda tartış lafım yok. Ama siz KHK feci derseniz bu KHK’ya imza atan Erdoğan’a feci söylemiş olursunuz. Bu doğru olmaz. 

'Psikolojik tartışma bir tarafa'

Siyasal tartışma bir tarafa psikolojik tartışma bir tarafa ben KHK derken bir gazi ve şehit evinde psikolojik üzüntü olacaksa bundan hicap duyarım. 

Arınç'ın yerinde olsam istifa ederdim

Ben o yazıyı okurken Arınç da bizlerin de ders alacağı ifadeler vardı. Ama keşke o tartışmalardan sonra olmasaydı tartışmalar olmadan olsaydı olurdu. Ben Arınç’ın yerinde olsam o toplantıya gidemezdim. Net istifa ederdim. Madem şahsi açıklamalar yapıyoruz. Sayın Erdoğan’ın esefle karşılamasından sonra o toplantıya gitmezdim.

YORUMLAR 7
  • rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamda utanma olsa önce ALLAHTAN sonra 15 temmuz, şehit ve gazilerden utanırda öyle talihsiz bir laf etmezdi...onca aylık alıp böyle konuşursa bizler vergilerimizi helal etmeyiz...insanın gözünü bir avuç toprak doyurur vesselam.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Onda o yürek kalmamış Hepinizi Allah tez zamanda topluca ....
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    papaconla davidoğlana göz kırpıyor
    Cevapla
  • İğne_liyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende Reisin yerinde olsam anında Onu görevinden azlederdim... Arınç efendinin keyfine kalırsa ölene kadar o koltuğu bırakmaz...
    Cevapla
  • AKINCI 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    ne hikmetse herkes arinc´in khk hakkindaki aciklamalarini elestiriyorda,fetöcüler hakkindaki konusmalarina ses cikaran yok.yoksa ses cikarmayanlarin evlerinde arinc´in evindeki gibi fetöcüler temizlikci olarakmi calisiyorlar ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi