Son dakika haberi! Erdoğan ve Putin'den çok önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet başkanı Putin Berlin zirvesi öncesi bir araya geldi. İki lider de Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanması yolunda hem fikir olduklarını belirttiler.

GİRİŞ 19.01.2020 15:24 GÜNCELLEME 20.01.2020 02:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Almanya'daki Berlin Konferansı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. Konferans öncesi açıklama yapan Erdoğan, "Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız. Hafter'in saldırgan tutumu sona ermeli. " dedi.

"HAFTER'İN SALDIRGAN TUTUMU SONA ERMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortak çabamız sahada sukuneti sağladı. Ateşkes konusunda sarf ettiğiniz çabayı biliyorum. Sarrac'ı ikna etmek için çok uğraştık. Metni imzalamayan Hafter barıştan yana olmadığını gösterdi. Berlin'de barış süreci neticelenmeli. Hafter'in saldırgan tutumu son ermelidir. 

PUTİN: İKİ ÜLKE OLARAK ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTIK

 

 

Putin: Sizinle yeniden görüştüğüm için çok mutluyum. Hepimiz İstanbul'a yaptığımız geziden çok memnunuz. Size minettarız. Enerji alanında her iki ülke arasında çok önemli bir olay. Birçok alanda samimiyiz ve çok güzel. Her iki taraf içinde ortak noktaları bulmayı öğrendik. Birçok kilit konuda verimli çalışmaktayız. Suriye, İran ve Libya konusunda olduğu gibi. Ciddi adımlar attık. İstanbul'da Libya'daki tarafları ateşkese çağırdık. Taraflar bize kulak verdiler. Çatışmalar durdu. Bugün onun neticesinde Berlin'de bulunabiliyoruz. Libya tarafı ve Avrupa Libya meselesi yüzünden endişeli. Avrupa'yı endişenlendiren bir durum. Mülteciler Afrika'dan Avrupa'ya akın etti. Libya taraflarını Moskova'ya çağırdık. Dışişleri Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İlginize çok teşekkür ediyorum. 

YORUMLAR 9
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Bir Siyasi Çözümden sonra, Adil bir Seçim olacaksa Türkiye ve Libya Deniz Anlaşması olduğu gibi duracak Garantisi olmalıdır ...
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cogunlugu kafir toplanmislar musluman bir ulke millet hakkinda karar verecekler bizim islam isbirligi teskilati canlanmasi lazim islam ordusu ve siyasi cozum mekanizmalari kurulmali kafirden medet umulmamali
    Cevapla
  • Barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl senin islam işbirliği konferansında bir çok kafir var.bunlar aleni onlar gizli.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelın yıkarız evelallah
    Cevapla
  • Hadi inşaallah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada en çok sana güveniyorum Erdoğan. Bu zalimleri Allahın izniyle sen yola getirirsin.
    Cevapla
  • MiSaFiR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter, ateşkes olur da meşru iktidar ile birlikte YÖNETİME GELİRSE : İlk yapacağı iş, Libya ile yaptığımız son anlaşmanın iptalinin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlayacaktır. ÖNLEM ALMAMIZ GEREKİR !!!
    Cevapla
  • lacivert 4 yıl önce Şikayet Et
    hafter'i başa getirmek istemelerinin sebeplerinden biri de bu zaten, hatta bir numaralı sebep diyebiliriz . adam yunanistan'da . mısır'da , israil'de dolanıp duruyor hergün .
    Cevapla
  • çözüm isyeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet Allahin izni ile herseyin önlemini almıştır kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi