Yeniden Refah'tan sözde barış planına sert tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ABD Başkanı Trump'ın sözde barış planına ilişkin, ‘Yüzyılın Anlaşması’ planı adı altında bir bakıma 'Büyük İsrail’in Kurulması Planı’nı ilan ederek istikrarsızlığın, kaosun ve şiddetin artması için ciddi bir adım daha atmış oldu." dedi.

Yeniden Refah'tan sözde barış planına sert tepki
Yeniden Refah'tan sözde barış planına sert tepki
GİRİŞ 29.01.2020 16:56 GÜNCELLEME 29.01.2020 16:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan ABD Başkanı Trump'ın tek taraflı ilan ettiği sözde barış planı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

SİYONİZMİN 'BÜYÜK İSRAİL' HEDEFİNE YÖNELİK ATILMIŞ BİR ADIMDIR

Erbakan ABD'ye yönelik sert ifadelerin yer aldığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu son adım açık bir şekilde Filistin Devleti’ni  ve oradaki Müslüman varlığını tamamen yok edip, Dünya Siyonizmi’nin  5 bin  seneden  fazla süredir ulaşmak istediği başkenti Kudüs olan ‘Büyük İsrail’ hedefine ulaşmak için atılmış bilinçli bir adımdır. Milli  Görüş olarak elli yıldan beri ABD Devleti’nin arkasındaki görünmez gücün Siyonizm olduğunu söylüyor, Dünya Siyonizmi’nin  ve  Siyonist  İsrail Devleti’nin amaçlarını ve hedeflerini tek tek açıklayarak en önemli uyarı vazifesini yapıyoruz. Konunun önemi ve  haklılığımız  bu son gelişmeyle  bir kez daha ortaya çıkmıştır."

'KUDÜS'ÜN BAĞIMSIZ FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ OLMADIĞI HER PLAN KAOS GETİRİR'

Kudüs’ün bağımsız bir Filistin Devleti’nin başkenti olmadığı her türlü planın kaostan başka bir şey getirmeyeceği uyarısında bulunan Erbakan, ‘Yüzyılın Çözümü’ adı altında Siyonist İsrail Devleti’nin, Kudüs’ün güvenlik bariyerinin dışında kalan bir alanın silahsız ve 'kontrollü' Filistin Devleti’nin başkenti olmasını kabul etmesi Filistin’in ve İslam Alemi’nin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki etkisini tamamen ortadan kaldırmaya yöneliktir." dedi.

FİLİSTİN'İN GELECEĞİNİ TAYİN ETME HAKKI SADECE FİLİSTİNLİLERİNDİR

Erbakan açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı  Trump  ve  Netanyahu’nun değil, ancak ve ancak Filistinlilerindir.  İşgalci  İsrail  Devleti’nin yetmiş yıllık sorunu görmezden gelerek çözüm adı altında çözümsüzlük önermesi konuyu iyice içinden çıkılmaz bir noktaya getirecektir.  

Sonuç olarak, Filistin sorununun tek taraflı ve hukukun üstünlüğü ilkesinden çok, 'üstünlerin hukuku'  ilkesine göre, hakkı değil kuvveti üstün tutarak  çözüme kavuşturulması asla mümkün değildir. " 

‘YÜZYILIN ÇÖZÜMÜ’  PLANINI ŞİDDETLE TELİN VE REDDEDİYORUZ 

Yeniden Refah Partisi olarak böyle  bir karara şiddetle karşı olduklarının altını çizen Erbakan değerlendirmesini şöyle tamamladı: " İşgalci İsrail Devleti’nin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria  başta olmak üzere, 1967 Savaşı'ndan bugüne kadar işgal ettiği alanları ve Müslümanların kutsalı olan Kudüs’ü tamamen Siyonist İsrail egemenliği altına alma girişimini şiddetle telin ediyoruz ve Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan Hocamızın meşhur sözünü tekrar ediyoruz; 
“Amerika İsrail’i bu kadar seviyorsa, kendi eyaletlerinden bir tanesini İsrail’e versin”

YORUMLAR 6
  • assss 4 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun aynen babası gibi yol gösterici ve milli
    Cevapla
  • Mücahit Erbakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkma sönmez bu şafaklar!
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    En gerçekçi ve duyurucu açıklamayı siz yaptınız hislerimize tercüman oldunuz. Allah razı olsun. Desteğimiz sizedir.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru söylüyor bu adam geleceğin Başkanı yazın bunu bir yere
    Cevapla
  • Abdulkadir Gürel 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşhis var tedavi var Ne kadar doyurucu bir açıklama maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin