AK Parti Meclis üyelerinden Cumhurbaşkanı'na yönelik hakarete ortak tepki

AK Partili İstanbul Belediye Meclis Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretlerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yönelik tepki amaçlı ortak bildiri okudu.

AK Parti Meclis üyelerinden Cumhurbaşkanı'na yönelik hakarete ortak tepki
AK Parti Meclis üyelerinden Cumhurbaşkanı'na yönelik hakarete ortak tepki
GİRİŞ 05.03.2020 18:51 GÜNCELLEME 05.03.2020 18:51

Bugün yapılan ilçe meclislerinde okunan bildiride, “Cumhurbaşkanımız’a yönelik sarf edilen hayasızca ifadeler, CHP adına siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiş, tam bir hadsizlik, ahlaksızlık, terbiyesizlik ve hezeyan örneğidir. Türkiye’nin bir var oluş mücadelesi verdiği süreçte Özkoç’un skandal ifadeleri, Mehmetçiklerimizi şehit edenlerin siyasi sözcülüğünü yapmaktır” denildi. 

CHP’li Engin Özkoç’un, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygınlığıyla bağdaşmayacak düzeydeki hakaretlerine AK Partili İstanbul Belediye Meclis Üyeleri de sessiz kalmadı. Bugün devam eden ilçe belediye meclis toplantılarında söz alan AK Partili Meclis üyeleri, tepkilerini ortak bildiri ile dile getirdi. 

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Cumhurbaşkanı’nın hedef alınmasının, Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü üstlenmek olduğunun vurgulandığı bildiride şu ifadelere yer verildi;

"CHP ADINA SİYASİ TARİHİMİZE KARA BİR LEKE"

"CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, 4 Mart 2020 Çarşamba günü, yüce Meclis’in çatısı altında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği hayasızca ifadeler, CHP adına siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiş, tam bir hadsizlik, ahlaksızlık, terbiyesizlik ve hezeyan örneğidir." 

"CHP’Lİ ÖZKOÇ, TÜRKİYE DÜŞMANLARININ SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR"

"Türkiye'nin bir var oluş mücadelesi verdiği, acıda ve sevinçte bir olmamız gereken, Mehmetçiklerimizin şehitler vererek canıyla kanıyla vatanımızı savunduğu kritik bir anda, CHP’li Özkoç’un skandal sözleri, artık millilik vasfını iyice kaybetmiş, kendi ülkesi yerine Mehmetçiklerimizi şehit edenlerin siyasi sözcüsü gibi konuşan, milletin iradesini ve demokrasiyi hiçbir zaman hazmedememiş bir parti için çok şaşırtıcı olmasa da, içerdiği hadsizlik, ahlak dışılık ve ulaştığı seviyesizlik açısından tahammül ötesidir. Dahası, savaş alanlarında ve diplomaside verdiğimiz büyük mücadeleyi ve bu vesileyle zirveye çıkan birlik, beraberlik, kardeşlik ve kenetlenme ruhunu içerden zayıflatma, parçalama ve dinamitlemeye matuf, adeta Baasçı bir beşinci kol faaliyetidir." 

"HUKUKEN VERİLMESİ GEREKEN HESABIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

"Mezkur şahsı ve aşağılık sözlerini nefretle kınıyor, gerek Cumhurbaşkanımıza, gerek içinden geçtiğimiz kritik süreç itibarıyla vatanımıza karşı sergilediği bu hadsizliğin, saygısızlığın ve ahlaksızlığın hesabını, hukuk önünde vermesi gerektiğine inanıyoruz.

Sürecin takipçisi olduğumuzu, Gazi Meclis’e yakışmayan bu kişinin peşini hukuken bırakmayacağımızı, milletimize saygı ile duyururuz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor