İyi Partili isimden akılalmaz açıklama: Türkiye en iyisiyken panik oluşturmaya çalışıyor

Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Türkiye erkenden aldığı önlemlerle takdir topluyor. Ancak toplumda bazıları, koronavirüs üzerinden bile halkı paniğe sevk edecek açıklamalar yapmaktan geri durmuyor. Onlardan biri de İyi Parti'nin Grup Başkanvekili Dervişoğlu. Türkiye'deki yoğun bakım yatak sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Dervişoğlu, bu konudaki istatistiklerden tamamen habersiz olduğunu gösterdi.

GİRİŞ 19.03.2020 18:14 GÜNCELLEME 19.03.2020 18:45
Bu Habere 413 Yorum Yapılmış

İyi Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu TBMM'deki koronavirüs konulu oturumda Türkiye'deki sağlık sistemini eleştirmek isterken kendi bilgisizliğini ortaya koydu. Türkiye'deki yoğun bakım yatak sayısının yetersiz olduğunu söyleyen ve erişkin 25 bin yoğun bakım ünitemiz olduğunu belirten Dervişoğlu'nun "yetersiz" dediği rakamlarda Türkiye'nin dünyanın en iyisi olduğunu unuttu. 

 

Türkiye erişkin ve çocuk yoğun bakım yatak sayısında 38 bin üniteye sahipken 100 bin hastaya düşen yatak sayısında 45 birimle dünya birincisi durumunda bulunuyor. Dervişoğlu'nun verdiği erişkin yatak sayısı baz alındığında bile Türkiye yüz bin kişide 32 ile bu alanda dünyada ikinci sırada.

ŞEHİR HASTANELERİ ENGELMİŞ!

Yoğun bakım ünitelerindeki bu artışta en büyük etken ise son yıllarda hizmete giren şehir hastaneleri. Ancak Dervişoğlu yaptığı açıklamada akılalmaz bir örnekle şehir hastanelerini de eleştirmeye çalıştı. İtalya'da çöken sağlık sistemini, hiç bir ayrım gözetemden tüm hastanelerin koronavirüs hastası kabul ettiği gerçeğini göremeyen Dervişoğlu "Bugün İtalya'ya baktığımızda koronavirüsle savaşan hastanelerin diğer hastalıkları tedavi eden hastanelerden ayrıldığını görüyoruz. Bu da gösteriyor ki, sağlık kurumlarının tek merkezde toplanması tedavilerin aksamasına neden olmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Rüyam' dediği şehir hastaneleri, koronavirüsle mücadelede önümüzdeki en büyük engeldir" ifadelerini kullandı.

SINIFTA KALAN İTALYA İLE KIYASLADI

 

İtalya'da koridorlarda bakılan hastaları ve morglarda ceset koyacak yer kalmamasını göremeyen Dervişoğlu'nun Türkiye'yi bu konuda tamamen sınıfta kalmış İtalyan hastaneleri ile kıyaslaması sosyal medyada da alay konusu oldu.

YORUMLAR 413
  • Keskinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan hastanelere niye karşı çıkıyorsunuz, YANAR DÖNER POLİTİKACI anlayışıyla NEREYE KADAR?!
    Cevapla
  • İbrahim Dostum 4 yıl önce Şikayet Et
    korkuttugunuzkadar korkutulursunuz...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö ve iyi parti devasa şehir hastanelerine ne gerek var çok büyük millet nasıl ulaşır nasıl gider gibi eleştiri yaptılar virüs yayılırsa hastaneler almaz şehir hastaneleri daha önceden yapılsaydı hazır olurduk ama bunları kafa almıyor
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi ülkeye hizmet ettiğiniz yerin hastane verileri ile bi karşılaştırın ondan sonra konuşun
    Cevapla
  • Şahin Türk KOZAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuşan adam değil ki, konuştuğu önemli olsun da kulak verelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar