Bakan Gül açıkladı: HSK'ya ülke geneline duruşmaları erteleme yetkisi

Adalet Bakanı Gül, TBMM'de kabul edilen kanun ile adli konulara ilişkin sürelerin 30 Nisan'a kadar durdurulduğunu, ülke genelinde tüm duruşmaların ertelenmesi gibi tedbirler konusunda HSK'ya yetki verildiğini bildirdi

Bakan Gül açıkladı: HSK'ya ülke geneline duruşmaları erteleme yetkisi
Bakan Gül açıkladı: HSK'ya ülke geneline duruşmaları erteleme yetkisi
GİRİŞ 25.03.2020 10:18 GÜNCELLEME 25.03.2020 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edildi. Kanunla, adli konulara ilişkin süreler 30 Nisan 2020’ye kadar durduruldu. Adalet Bakanı Gül, TBMM'de kabul edilen kanun ile ilgili yaptığı açıklamada 'Ülke genelinde duruşmaların ertelenmesi gibi diğer tedbirler konusunda da HSK'ya yetki verildi.' dedi.

 

 

BAKAN GÜL TWİTTER'DAN DUYURDU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM'de kabul edilen ekonomiye ilişkin düzenlemeler de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla duruşmaların ertelenmesi konusunda Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) yetki verildiğini bildirdi.

 

 

Gül, TBMM'de kabul edilen kanuna ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kanun gereğince yargılamalara ilişkin bütün süreler 30 Nisan'a kadar durduruldu. Ülke genelinde duruşmaların ertelenmesi gibi diğer tedbirler konusunda da HSK'ye yetki verildi. Vatandaşlarımız hiçbir hak kaybı yaşamayacak, evde kalalım, riski azaltalım."

YORUMLAR 1
  • poyrazi 4 yıl önce Şikayet Et
    ceza almamış hala soruşturma kapsamında olan aylardır mahkemeye sevki hazırlanmamış insanları niçin evlerine göndermezsiniz bu olay büyük felaketlere sebep olduktan sonramı adım atacaksınız bu ülkeye kendinize yazık etmeyin zaten bunların dışarda gezme imkanı kalmamışken daha fazla risk almanın ne manası var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler