Bakan Gül açıkladı: Düzenleme ile kaç kişi tahliye olacak?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "İnfaz düzenlemesi çok gecikmeden Meclis'e gelecek. Kapsamının ne olacağını TBMM belirleyecek. Teklif verildikten sonra kapsamı da belli olacak." dedi..

Bakan Gül açıkladı: Düzenleme ile kaç kişi tahliye olacak?
Bakan Gül açıkladı: Düzenleme ile kaç kişi tahliye olacak?
GİRİŞ 31.03.2020 11:23 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül infaz yasasıyla ilgili soruları cevaplandırıyor. Adalet Bakanı Gül, "(İnfaz düzenlemesi) Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek." açıklamasında bulundu.

Bakan Gül'ün A Haber'deki röportajından satır başları şu şekilde:

 

 

İnfaz düzenlemesi çok gecikmeden Meclis'e gelecek. Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Kapsamının ne olacağını TBMM belirleyecek. Teklif verildikten sonra kapsamı da belli olacak. Bugün, yarın ya da bu hafta Meclis'e göndereceğiz. Şu an 300 bin tutuklu ve mahkum var.

İNFAZ DÜZENLEMESİNİN KAÇ KİŞİYİ KAPSAYACAK?

Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Mecliste kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz.

Adam öldürme ve cinsel suçlar sayın Cumhurbaşkanımızın toplumun hiçbir kesiminin kabullenmeyeceği suçları dışında tutulması yönünde bir iradesi vardı. O anlamda bir hazırlık olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

"DENETİMLİ SERBESTLİK..."

Ayrıca denetimli serbestlik süresinin uzatılması gündemde. Bu yönde bir çalışmanın olduğunu biliyoruz.Kaç kişinin tahliye olacağını söylemek şu an mümkün değil.

MHP İLE İSTİŞARELER TAMAM

Bugün meclise gelmesi sürpriz olmaz. Hemen hemen çalışmalar bitmişti. MHP ile istişareler de tamamlanmıştı. Çok ciddi bir durum olmazsa genel kurula gelir ve Türkiye için en doğru karar çıkar diye düşünüyoruz.

CEZAEVLERİNDE KORONA VİRÜS VAKASI MEVCUT MU?

Ceza infaz kurumlarımızda halen bir vaka yok. çok büyük tedbirler aldık. Yeni gelenler ya da tutuklamalar oluyor. Onlarla ilgili bir karantina bölgesi belirlendi. Sonda koğuşlara alınıyor. Ceza infaz kurumlarımızda çok büyük tedbirler aldık. Yeni girenlerle ilgili belli bir yerde izole edildikten sonra koğuşlara alınıyor. Hastanelere giden mahkumlar için de bu durum aynen uygulanıyor. Koğuşlarda bu anlamda değerlendirme yapılan bir durum yok. Tüm tedbirler alınıyor. Başsavcılarımıza tüm personelimize doktorlarımıza hükümlü yakınlarımıza çok teşekkür ediyorum Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar neyse bunlara uymaya çalışıyoruz. Her türlü titizlik yapılıyor. Bu konuda hiçbir olumsuz bir vakanın meydana gelmemesi için cezaevlerinde titizlikle çalışılıyor. İnfaz koruma memurlarımız için dün itibari ile bir düzenlemeyi başlattık. Hepimiz bazı şeylerden fedakarlık yaparak bu durumun üstesinden geleceğiz. Her türlü hazırlığımızı aldık alıyoruz. Cezaevlerindekilerin de bu konuda bir hassasiyet söz konusu. Hastaneden cezaevinden yeni giren kişilerle ilgili de ayrı bir çalışma yapılıyor. Adliyelerle ilgili de ayrıca tedbirlerimiz söz konusudur.

Tabi cezaevleri ile ilgili son tahlilde belli suçlarla ilgili hasta ve belli yaşı olanlarla ilgili Meclis'ten bir kararın çıkmasını bekliyoruz.

Umut ediyorum önümüzdeki günlerde de bu sonuçlar artarak cezaevlerinde hastaneye gitmeden gerekli tedavilerin olmasını sağlamaya çalışacağız.

DÜZENLEME İLE KAÇ KİŞİ TAHLİYE OLACAK?

Belirli yaş ve üzeri hastalığı olanlar tahliye olacaktır.

YARGIDA KORONA ÖNLEMLERİ

Adliyelerde işlemler 30 Nisan'a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile durduruldu. Bu önemli bir adım oldu. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Adliyelerdeki insan sirkülasyonlarının yüzde 95'i azaldı.

Biz 60 yaş üstü evinden çıkmasın diyoruz ama avukat arkadaş duruşması var. Hakimler için de geçerli bu durum. Bu konularla ilgili mecliste alınan karar çok olumlu etki sağladı.

Şu anda 30 Nisan'a kadar bir yetki verildi ama olayın seyrine göre bu sürelerin uzatılması gündeme gelebilir. HSK tarafından bunun kapsamı daha da genişletilebilir bunun yetkileri verildi.

Önce sağlık vatandaşımız kendini izole etsin bu sürecin ardından hiçbir hak kaybına uğramadan yargısal süreçler devam edecek.

ADLİ TATİL İPTALİ OLUR MU?

Adli tatil hususunda şu anda her hangi bir düzenlemeye ihtiyaç görülmüyor. Duruma göre bu konuda karar verilecek olayı izleyeceğiz Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile konuşup karar vereceğiz. Adliye'nin kapısı adalete her zaman açıktır, kapıya kilit vurulmuş değildir. Olayın seyrine göre yargılamaların, sürelerin durdurulması uzatılabilir.

385 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Provokatif yayın yapan, Sağlık Bakanlığı logosu ile sahte belgelerle korku oluşturmaya çalışan 385 kişi hakkında işlem yapıldı.

 

YORUMLAR 3
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Aileyi yıkan kanun mağdurları için çalışma var mı...Aileyi Koruyalım...Çocuk Ailede büyür...
    Cevapla
  • xyz123 3 yıl önce Şikayet Et
    cezaevlerinde vaka yok. ne diye insanları çıkarıp tehlikenin içine atıyırsunuz.
    Cevapla
  • vatansever... 3 yıl önce Şikayet Et
    hazir kapali yerdeler. hazir izole edilmisler.niye bu karar.anlamadimki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu