Selahattin Demirtaş için 'koronavirüs' başvurusu!

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için koronavirüs nedeniyle avukatları tarafından tahliye başvurusu bulunuldu.

Selahattin Demirtaş için 'koronavirüs' başvurusu!
Selahattin Demirtaş için 'koronavirüs' başvurusu!
GİRİŞ 03.04.2020 13:37 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:12
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Edirne Cezaevi'nde üç yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için Koronavirüs nedeniyle tahliye başvurusu bulunuldu.

 

 

Demirtaş'ın sağlık durumuna dikkati çeken avukatları yaptıkları açıklamada, "Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada, korona virüs salgınıyla ilgili çeşitli veriler paylaşmıştır. Bu verilerden bazıları, virüs nedeniyle yoğun bakımda olan hastaların yüzde 63'ünün, yaşamını yitirenlerin de yüzde 69'unun hipertansiyon hastası olduğu şeklindedir." ifadesini kullandı.

Avukatları yaptıkları açıklamada şunları kaydetti:

 

 

"Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş'a, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hipertansiyon tanısı konulmuştur. Daha önce solunum ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat da geçiren Demirtaş'ın bu hastalıkları devam etmekte, kendisi çeşitli ilaçlar kullanmaktadır. Dolayısıyla Demirtaş, Bakan Koca'nın açıkladığı hayati risk grubundadır.

TAHLİYE BAŞVURUSU YAPILDI

Bu nedenle, 6 yıldır süren ve kendisinin şüpheli bile olmadığı soruşturma dosyasındaki tutukluluğunun kaldırılması amacıyla dün (2 Nisan Perşembe) kendisi için tahliye başvurusu yapılmıştır."

YORUMLAR 96
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani o terörist demişti ya "PKK sizi tükürüğü ile boğar " millet düşmanı bölücü terörist ti tahliye etmek bence bu millete yapılacak bir ihanettir.
    Cevapla
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    bunun avukatları Bu ülkenin insanları mı acaba Yoksa israillimi
    Cevapla
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkarasa mikrop çoğalır hapsanenin en derin yerine koyun .
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    zülfü livaneli ezelden virüslü
    Cevapla
  • hekim usta 4 yıl önce Şikayet Et
    heeee dogru virüslü dagda adam kalmadı oraya giderse virüs mirüs kalmaz zaten uyanıklar sizi yatırın odasına baksınlar adamlar denizin ortasında kalmış virüsten kımıldatmıyorlar bu serbest olacak özelligin ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti