Sahra hastanesi cevabı: Durumu yanlış anlıyosunuz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği sahra hastanesine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Eleştirenlerin durumu yanlış anladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ancak adı üzerinde bu bir sahra hastanesi" dedi.

Sahra hastanesi cevabı: Durumu yanlış anlıyosunuz!
Sahra hastanesi cevabı: Durumu yanlış anlıyosunuz!
GİRİŞ 16.04.2020 14:21 GÜNCELLEME 16.04.2020 14:21
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da inşa edilen ve eleştirilerin odağındaki olan sahra hastanelerinin büyük kısmının çadır olduğunu belirterek eleştirenlerin durumu yanlış anladığını söyledi.

"SİZ DE GİDİN AMELİYATHANE YAPIN O ZAMAN"

Adana'ya yapılan sahra hastanesine ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren CHP Lideri, "Adı üstünde sahra hastanesi, Bir sahrada kurduğumuz geçici bir hastane, sürekli bir hastane değil. Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ya da devlet hastanesi gibi düşünüyorlar. Öyle bir şey değil, bu sahra hastanesi. Sahra hastanelerinin büyük bir kısmı çadırdır. 'Vay efendim işte burada bir hastane, ameliyathane yok, şu yok, bu yok vesaire'. E siz de gidin ameliyathaneyi yapın o zaman. Yani kalp nakli mi yapacaksınız? Hayır." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Adana Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi alanında 1000 yataklı sahra hastanesi yapıldığını duyurmuştu. Söz konusu hastane, yetersiz olduğu yönünde çok sayıda eleştiri almıştı.

SAHRA HASTANESİ NE DEMEK?

Bir sahra hastanesi, daha kalıcı tesislere güvenli bir şekilde taşınmadan önce sahadaki geçici olarak geçici olarak ilgilenen küçük bir mobil tıbbi birim veya mini hastanedir. Bu terim ezici bir çoğunlukla askeri durumlara atıfla kullanılır, ancak felaket zamanlarında da kullanılabilir.

YORUMLAR 171
  • K.MPaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce okumasını öğrenin. SAHRA HASTANESİ NE DEMEK? Bir sahra hastanesi, daha kalıcı tesislere güvenli bir şekilde taşınmadan önce sahadaki geçici olarak geçici olarak ilgilenen küçük bir mobil tıbbi birim veya mini hastanedir. Bu terim ezici bir çoğunlukla askeri durumlara atıfla kullanılır, ancak felaket zamanlarında da kullanılabilir.
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha çok sahra internet kafe olmuş.
    Cevapla
  • mehmetm 4 yıl önce Şikayet Et
    Fuar alanına sahra hastanesi deyip çıkmışlar . Aslında sahra hastanesi amacı ile çakılan bir çivi bile yok. İnanacak keriz arıyorlar. Zaten işe yarasa idi CHP ortaya çıkmazdı.
    Cevapla
  • Yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede her şey olursun ancak rezil olmazsın ilkesinin en güzel örneğini yaşıyoruz.
    Cevapla
  • Konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bay Kemal ne dedi Devletin yapamadığını Bizim Belediyebaşkanı yaptı dedi adam doğru yalan söyledi. Çünkü Devlet onların yaptığı SAHTEKARLIĞI YAPMAZ.
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zat sahra hastanesinin ne olduğunu bile bilmiyor. sahra hastanelerindede hasta yatagı dolabı ışık ve ısı tertibatı her yatağın başında pirizleri çeştli serum takmak için aparatları perdeleri v.s herşeyi olur. normal hastaneden tek farkı tek katlı olur. bunlar fuar merkezindeki satış kabinlerini sılayıp millete sahra hastanesi diye yutturuyorlar. böyle oluyorsa gelin ben size 1 milyon yataklı hastane yapayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!