Şentop'tan dünya yetimler günü mesajı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şentop mesajında yetimlerin İslam coğrafyasında olduğuna dikkat çekiyor.

Şentop'tan dünya yetimler günü mesajı
Şentop'tan dünya yetimler günü mesajı
GİRİŞ 08.05.2020 12:45 GÜNCELLEME 08.05.2020 12:45

Şentop'un mesajı şöyle:

“Çocuklarımız için iyi bir dünyada yaşadığımız söylenemez.
Resmî verilere göre Dünya genelinde hâlen 153 milyondan fazla çocuk; savaş, doğal afet, yoksulluk ve diğer sebeplerle yetim durumda ve bu çocukların büyük kısmı İslam coğrafyasındadır.

Bugün 7.si icrâ edilen Dünya Yetimler Günü, hepimizi bu yakıcı gerçeğe çağırmakta ve onlar için sürekli bir koruma ve eylem planı içinde olmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.
Peygamber Efendimizin de bir yetim olması gerçeğinden hareketle, inanç ve değerler sistemimizde yetimleri gözetme, onları şefkatle  himaye konusunda fizik ve metafizik bir geleneğimiz, bilincimiz ve müesseselerimiz vardır.
 
Devletimiz ve Milletimiz dün olduğu gibi bugün de hayatın değişik kırılma noktalarında savrulup yetim kalmış çocuklarımızı, değerli ve öncelikli bir emanet olarak hassasiyetle gözetip onlara şefkat elini uzatmakta tereddüt etmemiştir ve etmeyecektir.
 
Çocuk acılarının ve özelde yetim acılarının yok olduğu bir Dünya özlemiyle, Dünya Yetimler Günündeki yüksek sorumluluğumuzu yeniden hatırlıyor ve her birimizi bu sorumluluk ve bilinç haritasına eğilmeye davet ediyorum. Yetimlerimiz için Dünyanın her yerinde fedakâr çalışmalar yapan STK’larımıza özellikle teşekkür ediyor ve daima yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum.
 
Bir yetimin başını okşamak, yüzünü güldürmek inancımıza göre paha biçilemez değerde bir eylemdir. İçinden geçtiğimiz kutlu Ramazan ayında bu değerli sorumluluğa bağlı olarak, yetim çocuklarımızla aramızdaki mesafeyi kısaltıp çiçeklendirmek dileğiyle; Yeryüzünün bütün çocuklarını ve onlara eğilen hassas kalpleri içten selamlıyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız