Skandal açıklama sonrası Türkiye resti çekti!

Dışişler Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, AB Komisyonu Avrupa Yaşam Biçimini Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Margiritis Schinas'ın Türkiye'ye yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Türkiye'nin AB'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı olmadığını kaydeden Aksoy, "İnsan hakları ve sığınmacı hakları göz ardı edilerek AB'nin dış sınırlarının korunması, AB'nin kurucu anlaşmalarının inkar edilmesi anlamına gelecektir" dedi.

Skandal açıklama sonrası Türkiye resti çekti!
Skandal açıklama sonrası Türkiye resti çekti!
GİRİŞ 20.05.2020 23:00 GÜNCELLEME 21.05.2020 18:23
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Schinas'ın Euronews kanalına verdiği mülakattaki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Aksoy, Schinas'ın göç konusundaki sözlerinin, bir AB görevlisinden daha çok Yunan hükümeti üyelerinin siyasi söylemini andırdığını açıkladı. AB Komisyonu'nun sorumluluklarını yerine getirmediğini kaydeden Sözcü Aksoy, "Avrupa Birliği'nin kurucu anlaşmalarının koruyucusu olması gereken AB Komisyonu, AB sınırlarında yaşanan hak ihlalleri ve geri itmeler konusunda bugüne kadar ciddi bir inceleme başlatmamıştır. Bu nedenle Komiser Schinas'a, öncelikle Yunan görevliler tarafından işlenen Pakistanlı Muhammad Gulzar cinayetini, Ege Denizi'nde ve Meriç Nehri'nde AB ajanslarının gözü önünde devam eden geri itilme olaylarını, sığınmacıların halen iltica başvurularının alınmamasını, uluslararası anlaşmalar ve AB iltica direktifine aykırı ulusal uygulamaları ve insan hakları savunucularına yönelik şiddeti araştırması gerektiğini hatırlatırız" ifadelerini kullandı.

 

 

'ADİL YÜK VE SORUMLULUK PAYLAŞIMI İSTİYORUZ'

"Türkiye, Avrupa Birliği'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı değildir ve olmayacaktır" diyen Aksoy, düzensiz göçten fazlasıyla muzdarip olan Türkiye'nin, sadece adil yük ve sorumluluk paylaşımı istediğini kaydetti.

Aksoy, açıklamanın devamında, "İnsan hakları ve sığınmacı hakları göz ardı edilerek AB'nin dış sınırlarının korunması, AB'nin kurucu anlaşmalarının inkar edilmesi anlamına gelecektir. Esasen, Avrupa'nın dış sınırlarını Yunanistan olarak görmek tarihi ve coğrafi gerçeklerden tamamıyla uzak olmak anlamına gelmektedir" dedi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Hidayet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellitane Avrupa Birtane Türkiye etmez ne uygarlığı ne çağdaşlığı çaresiz vede be çare uygarlığı bun lar
    Cevapla
  • TüremişEYT 3 yıl önce Şikayet Et
    siz açmayın kapıları bunların yükünü almaya devam edin bunlarda ülkemize hainliğe devam etsinler iyice şamaroğlanı yaptınız bu ülkeyi erken kalkan stresini Türkiyede atıyor
    Cevapla
  • Resat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişi ne derse aksi doğrudur. Yada palavradir. Eski Doğu berlindeki Türkiye'nin sesi radyosu gibi.
    Cevapla
  • Resat 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa yaşam korinasi değil çöpe atılması gereken bir yaşam biçimidir. Korona olayida bunu ispatlamistir.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakin kuyrugu kismayin dünya haklari herkez icin esittir mültecisen her ülkeden gecersin kalmassin ama gecersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!