Tevfik Göksu: İBB'yi görmeyip Esenler'i hedef gösterdiler

CHP'nin yandaşı medya organları tarafından yalan haberlerle gündeme getirilmeye çalışılan Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu, "Bütçesinin yüzde 40'ı borçlanan İBB'yi görmeyip Esenler'i hedef gösterdiler" ifadelerini kullandı.

Tevfik Göksu: İBB'yi görmeyip Esenler'i hedef gösterdiler
Tevfik Göksu: İBB'yi görmeyip Esenler'i hedef gösterdiler
GİRİŞ 28.05.2020 21:27 GÜNCELLEME 28.05.2020 21:27

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı açıklamalarla CHP'nin yanlışlarını dile getiren ve her fırsatta yalan iddiaları çürüten (İBB) AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yine hedef gösterilmeye çalışıldı. Başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere, CHP'ye yakınlığıyla bilinen bazı yayın organları, Göksu üzerinden "İBB'nin toplantılarında karşı çıkmıştı, yönettiği belediyeden milyonluk borçlanma yetkisini kaptı" başlıklı bir haberle algı oluşturulma çabasına girişti.

BÜTÇENİN SADECE YÜZDE 2'Sİ

Dün olağanüstü toplanan Esenler İlçe Belediye Meclisi'nde, Esenler Belediye bütçesinin sadece yüzde 2'sinin (10 Milyon TL) borçlanma yetkisini alması, İBB’nin CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı başta olmak üzere CHP'lileri rahatsız etti ve bazı gazetelerde çıkan haberlerle, "İBB'nin toplantılarında karşı çıkmıştı, yönettiği belediyeden milyonluk borçlanma yetkisini kaptı" başlıklı bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

KORONA VİRÜS İLE ETKİN MÜCADELE İÇİN ALINDI

Oysa ki Esenler İlçe Belediye Meclisi'nden çıkan karar, tedbir amaçlı başta Korona virüs ile mücadele kapsamında, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi için yapılacak hizmetlerde kullanılmak amacıyla alındı.

İBB 10 AYDA YÜZDE 40'A YAKIN BORÇLANMA ALDI

Öte yandan İBB Meclisi'nin Mayıs ayında olağanüstü toplandığı son pandemi toplantısında, CHP'ye yakın basın kuruluşlarının "Göksu İBB'nin toplantılarında karşı çıkmıştı" iddiasının aksine AK Parti ve MHP'nin Grubu'nun da desteği ile İBB'ye 2.5 milyar TL borçlanma yetkisi verildi. İBB'nin bir yıllık bütçesi 25 Milyar TL. İBB'ye 10 ayda verilen borçlanma yetkisi ise 9 milyar 250 milyon TL. Buradan bakıldığında, İBB kendi bütçesinin yaklaşık yüzde 40'ı kadar borçlanma yetkisi aldı. CHP medyasının yüzde 40 borçlanma yetkisini görmeyip, Esenler Belediyesi'nin yüzde 2'lik borçlanma yetkisini haberleştirmesi düştükleri gülünç durumu ortaya koydu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı