Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Erdoğan'dan son dakika karar!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığının önerisiyle 6-7 Haziran tarihlerinde 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamayla ilgili yaptığı son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiğini açıkladı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı sorusu merak ediliyor. İşte önemli gelişmeler...

GİRİŞ 05.06.2020 13:40 GÜNCELLEME 05.06.2020 15:11
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığının dün akşam yayınladığı genelgeyle, 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağı açıklanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı son dakika açıklamayla, sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiğini duyurdu. 

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması hangi iller için ilan edilmişti, hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı gibi soruların cevabı merak ediliyor. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili yaşanan önemli gelişmeler haberimizde: 

ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığının önerisiyle 6-7 Haziran tarihlerinde 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamayla ilgili yaptığı son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiğini açıkladı.

 

Erdoğan'ın son dakika açıklamaları şöyle:

Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

 

KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

"GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI"

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

KISITLAMA İPTAL EDİLDİ

Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.

İçişleri Bakanlığı, 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta bu gece saat 24'ten 7 Haziran saat 24 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıklamış ve ilgili valiliklere genelge göndermişti. 

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAKTI?

İçişleri Bakanlığınca 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta bugün saat 24.00 ile 7 Haziran saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

14 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edilmesinin ardından hafta sonu hava sıcaklığının nasıl olacağı merak ediliyor. 

Hafta sonu ülke genelinde güneşli ve az bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Akdeniz'in doğu bölgelerinde yüksek sıcaklıklar etkili olabilir.

6 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da hava sıcaklığı 28, Ankara'da 30, İzmir'de 31, Antalya'da 30, Bursa'da 30, Adana'da 36 derece olacak. 

7 Haziran Pazar günü de sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güneydoğu ve Akdeniz'in doğu bölgelerine yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı. 

İstanbul'da sıcaklık 26, Ankara'da 33, İzmir'de 29, Antalya'da 32, Adana'da 39 derece olacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 223
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    fox tv cikmis uc ayri fikir bazi partiler den birileri cikmis her kafadan bir sey sonuc da bu resmi bir sey degil bir karar alirsin sonra yeni bilgileri gelir yeni karar alirsin yada bakarsin sonuc da bu halk laf anlamiyor yapacak bir sey yok dersin kisaca hergun degisik karar cikar bu normal da fox tv niye panik yapiyor yada bir kac parti bulmus tutarsin karar diyor sanki kendilerin ulkeye bir faydasi var idi sacmaliyorlar
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler sn başkan
    Cevapla
  • diyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    bencede vakdi geldi,65 yaș üzeri ,būyūklerimiz,için epey sıkıntı olmaya bașladı,maske eldiven,șartı ile ,,, bu gurubun normal muayeneleri içinde normalleșmeye geçilmesi gerek
    Cevapla
  • Benim 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yas üstünü de unutmayalım...
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    65 Yaş ve 18 Yaş altı kısıtlamasıda boşuna Zaten 20 Yaş üstü Dışardan Virüsü taşıyıp Evlere bulaştırıyor! ..Virüsün Önlenmesi için Sokağa çıkma Yasakları ve Yaş kısıtlamaları kaldırılıp 20 Yaş üstünün Ağır Cezalarla kontrol altına alınması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi