Erdoğan talimat verdi: Yeni yapı oluşturulacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısının gündemini sözde Ermeni soykırımı iddialarına yanıt vermek ve strateji geliştirmek için ‘sivil bir yeni yapı’ önerisi oluşturdu. Erdoğan, brifingden sonra gerekli çalışmalar için talimat verdi.

Erdoğan talimat verdi: Yeni yapı oluşturulacak!
Erdoğan talimat verdi: Yeni yapı oluşturulacak!
GİRİŞ 23.06.2020 08:22 GÜNCELLEME 23.06.2020 08:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin dış politika konuları arasında sık sık gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı iddialarına yanıt vermek ve strateji geliştirmek için “özerk ve sivil bir yeni yapı” oluşturulması önerildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısının gündemini bu konu oluşturdu. Erdoğan, brifingden sonra gerekli çalışmalar için talimat verdi.

BEŞTEPE GÜNDEMİNDE

Edinilen bilgiye göre, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yeni bir strateji geliştirilmesi önerisi, bundan üç ay önce ABD Kongresi’nde yeni bir Ermeni Tasarısı’nın gündeme geldiği ve ABD mahkemelerinde Ermeniler tarafından açılan davaların görüldüğü sıralarda gündeme geldi. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle toplantı ertelenince, geçtiğimiz haftalarda yapılabildi.

YENİ STRATEJİ BELİRLEYECEK

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda, önerinin sahibi kurul üyesi Cemil Çicek ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Seyit Sertçelik bu konuda brifing verdi. Toplantıda, Türkiye’nin Ermeni iddialarıyla doğrudan ilgilenen, bu konuda argüman ve strateji geliştiren tek bir kurumunun olmadığı dile getirildi. Konu başlığına bağlı olarak, ilgili bakanlıkların devreye girdiği, ancak bütüncül bir siyaset geliştirilemediği ifade edildi.

ARTIK ADALET DİVANI’NA GETİREMİYORLAR

Brifingde, Ermeni lobisinin soykırım iddialarını reddedilme olasılığı nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı’na getirmediği, ancak son dönemlerde strateji değiştirdiği vurgulandı. Lobicilik faaliyetinin, soykırım yerine insanlık suçuna çevrilmeye çalışıldığı ifade edildi. Bu konuda 5 üniversitenin katılımıyla hazırlanan rapor da toplantıda ele alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da önerilere katılırken, çalışmanın bir an önce tamamlanması talimatı verdi.

ÖZERK KURUM OLUŞTURULACAK

Toplantıda, MGK’nın takip ettiği bu konunun 2015’te yapılan yasa değişikliği ile kurumdan alındığı, Başbakanlık Yakın Tarihi Araştırmalar Merkezi’ne verildiği, bu kurumun da Başbakanlığın lağvedilmesinden sonra işlevsiz kaldığı ifade edildi. Konunun sadece siyasi değil, kültür, tarih, propaganda, hukuk gibi boyutlarına bir bütün olarak bakacak ve tek işi bu olacak bir kuruma ihtiyaç olduğu dile getirildi. Bu kurumun direkt hükümetle ve devletle ilişkisi olmayan özerk, bağımsız bir sivil yapı olması kararlaştırıldı.

Hürriyet

YORUMLAR 10
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    içine chp liler girer ki ermeniden beter
    Cevapla
  • krm 3 yıl önce Şikayet Et
    bağımsız mı özerk mi? hem bağımsız hem özerk olmaz. barolar meslek odaları gibi kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilebilir. tarih kurumunda neden bir ekip oluşturulmuyor? tarih ve dil kurumunun başındaki chp ideolojisindeki adamlar varsa değiştirin. kurumlar işe yarasın. thk da aynı şekilde. içindeki başındaki chpliler yüzünden kurum çalışıyor sürekli zarar ediyor. Chplilerin elinde çürüyen kurumları kurtarın. Orduyu kurtardınız tebrikler. THK, dil kurumu tarih kurumu, odaları da kurtarın.
    Cevapla
  • svl 3 yıl önce Şikayet Et
    o sivil yapının kötü niyetli akademisyenler tarafından ele geçirilmeyeceğini nasıl garanti ediyorsunuz?
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilerin yaptığı soykırımı yaşayanların anlattıkları oğullar torunlar halen yaşıyor. Gümüşhane Bayburt Erzurum Kars bunlarla dolu yöre araştırmaları canlı örnekler değerlendirilmeli.
    Cevapla
  • misafir8 3 yıl önce Şikayet Et
    çok sakat bir adım. bu yapı süreli olmalı, belli bir süreden sonra işi bitmeli. devlet bir şey yaptımı mazallah, devlet batsa dahi devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço