NATO'dan Fransa'ya 'Türkiye' şoku! Çılgına döndüler...

Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi Musa, Fransa’nın Türk donanması hakkındaki şikâyetiyle ilgili NATO soruşturmasında istediğini bulamadığını söyledi.

GİRİŞ 02.07.2020 05:58 GÜNCELLEME 02.07.2020 10:07
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz üzerinden Ankara-Paris hattındaki yüksek tansiyonun NATO’ya yansımasında yeni bir gerilim başlığı yaşandı. Reuters’ın haberine göre Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Paris’in, Türkiye ile yaşanan gerilim nedeniyle Doğu Akdeniz’deki Sea Guardian operasyonundan çekildiğini duyurdu. 

 

 

Fransız senatörlerle bir araya geldiği bildirilen Musa, Paris hükümetinin konu hakkında  NATO’yu bilgilendirdiğini söyledi. Büyükelçi, “Libya sebebiyle Doğu Akdeniz’de Fransa ile Türkiye gemileri arasında yaşanan askeri gerilim hakkındaki NATO soruşturma raporunun Fransa’nın iddialarını destekleklemediğini, bu nedenle Paris’in bu kararı aldığını” ifade etti. 

Fransız L’Opinion gazetesi dün yer verdiği haberinde “Paris yönetiminin, NATO’ya bir mektup yollayarak bu kararını ilettiğini” yazdı. 

 

 

"FRANSA İHLALLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR"

Habere göre Musa, Fransız senatörlerle konuşmasında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter’e silah gönderdiğini söyledi. Fransa’yı iki ülkenin Birleşmiş Miletler’in (BM) Libya’ya silah ambargosunu delmesini görmezden gelme ve Libya politikası konusunda peşin hükümlü davranmakla suçladı.

Elçi, “Ambargo her gün Mısır sınırından ve BAE’den Libya’ya kalkan uçaklarla ihlal ediliyor. Peki bu sorular neden gündeme getirilmiyor” çıkışını yaptı. Musa konuşmasında Fransa’nın süreci yönetirken yanlı tercihler yaptığını ve bunun da Hafter’in elini kuvvetlendirdiğini söyledi. 

DW’nin Alman haber ajansı dpa’ya dayandırdığı haberine göre ise NATO, 10 Haziran’da bir Fransız savaş gemisinin Akdeniz’de Türk fırkateynleri tarafından taciz edildiği iddiası ile ilgili ilk raporunu hazırladı. dpa’ya konuşan NATO sözcüsü raporun kısa süre içinde tartışmaya açılacağını söyledi. 

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, 18 Haziran’da yaptığı açıklamada, Libya’ya silah taşıdığından şüphelenilen Çirkin adlı kargo gemisinin transponder sistemini kapatarak kimlik kodu, nihai destinasyonu gibi bilgileri gizlediğini, bunun üzerine Fransız Courbet gemisinin NATO görevi kapsamında kargo gemisini denetleme girişiminin Türk fırkateynleri tarafından engellendiği iddiasını gündeme getirmişti. Ankara iddiayı yalanlamıştı. Macron hükümeti, Türk donanmasının kendilerini taciz ettiği iddialarını NATO’ya taşımıştı. NATO da olayla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

YORUMLAR 31
  • Yani 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye renoyu boykot etmesi lazım.
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransanın her şeyini boykot etmeliyiz... Afrika yı sömürdükleri için ayaktalar, Afrikalı kardeşlerimiz kendi kaynaklarını işletmeye başladığı an ayyaş fransızlar karınlarını bile doyuramazlar.... Sömürgeci liberal demokratlar...
    Cevapla
  • BirUyarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Türkiye'ye karşı yalan olduğunu bile bile algı operasyonları yapıyor. İleride yapacağı kirli tezgahlar için kamuoyunu uygun kıvama getirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabam kore arabası fıransa ve hansın arabalarından çok çok iyi
    Cevapla
  • Hanife 3 yıl önce Şikayet Et
    Hansın arabası sırf güçlü reklam ve oluşturulan algı ile satıyor, tüm işleri böyle. Yani gerçek bir üstünlüğe sahip değiller.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye olamıyormuş? Sırf Alman ve marka oldukları için mi ?
    Cevapla
  • Hasan Yücel 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa tamam da, Hansın arabasından iyi olmaz.
    Cevapla
  • Necmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Fransa yavuz hırsızı oynuyor. Ruslarla işbirliği yaparak NATO da gedik açtıkları yetmezmiş gibi Libya'ya BAE ve Mısır'dan gelen silah yardımını görmezden gelerek Libya'nın istikrarının daha da bozulmasına sebep olmaktan başka yaptığı birşey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri