Bakan Koca açıkladı: DSÖ ofisi İstanbul'da açılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile ortak basın açıklamasında bulundu. "DSÖ ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sayın bölge direktörüyle ile tam bir mutabakat içerisindeyiz." diyen Bakan Koca, "İnsani ve sağlık acil durumlarına hazırlık DSÖ ofisini hızla İstanbul'da hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.07.2020 17:29 GÜNCELLEME 09.07.2020 18:04
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

 

Yeni dönemde ilk ziyaretinin Türkiye'ye olacağının sözünü vermişti. Sözünü gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Küresel sağlığın en önemli kurumunu en üst düzeyde temsil eden yetkilisini misafir etmek ülkemize güvenin göstergesidir.

Sayın Bölge Direktörü ile Kovid-19 ile mücadele başta olmak üzere, bölgemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren birçok sağlık konusunu ele alma fırsatı yakaladık.

Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ise şu açıklamaları yaptı:

Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ilk ziyaretimi Türkiye'ye gerçekleştirdim. 3 önemli mesajım var.

Türkiye'ye ülke içi ve dışında büyük dayanışma ve duruş sergiledikleri için saygılarımı ve teşekkürlerimi sunmak isterim.

 

 

Pandemi sürecinin her aşamasında kendisiyle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyorduk. Türkiye'nin politikaları Bilim Kurulumuz tavsiyeleri ve DSÖ rehberleri çerçevesinde şekillenmiştir.

Yine yakın işbirliğimizi devam ettirme kararlılığı içerisindeyiz. Kovid-19 sürecindeki her bilginin insanlığın ortak değeri olarak belgelendirilmesi inancını taşımaktayız.

DSÖ ile ilişkişlerin geliştirilmesi konusunda sayın bölge direktörüyle ile tam bir mutabakat içerisindeyiz. Türkiye'nin sağlık alanında, sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde elde ettiği başarılar ve birçok ortak çalışmayı önümüzeki dönemde uygulamaya koyma kararlılığı içerisindeyiz.

İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık DSÖ Ofisini hızla İstanbul’da hayata geçiriyoruz.

YORUMLAR 42
  • NuR76 3 yıl önce Şikayet Et
    diger kuruslar gibi olmasin türkiyeyi karistirmaya kalkmasinlar! Dikkat edilmeli
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ eğer birini övüyorsa bilinki o kişide bir sorun var demektir! DSÖ üst akıl denen dünyayı yöneten mekanizmanın sopasıdır, artık milleti bu kadar rahat kandırmaz bu DSÖ ve yandaşları! Amerika kovuyor biz kucak açıyoruz bu me çelişki böyle!
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin dışladığı herşeye bizim sahip çıkmamız gayet normal bir durum.
    Cevapla
  • tufan 3 yıl önce Şikayet Et
    simdi aşilar denek olarak bizlerde denenir bunun karsiliginda ekonomik destek filan aliriz
    Cevapla
  • tufan 3 yıl önce Şikayet Et
    kuresel sermayenin yaninda hareket ediyoruz gayet net.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok DSÖ’nün yöneticileri ilaç şirketi yöneticileriymiş, yok DSÖ’yü küreselciler destekliyormuş, yok DSÖ terör örgütüymüş… Biri de sanki bir Türk bir yabancı ile görüştüğü zaman sanki yerli ve milli olmaktan çıkılıyormuş gibi sayın Bakanımızı DSÖ ile görüştü diye yerli ve milli bakan diye güya ironi yapmış. Bu yorumcular kendinde mi gerçekten? Sağlık ile ilgili bir kuruluşun yöneticilerinin sağlıkla sektöründen gelmesinde ne anormallik var? DSÖ zaten yapılan yardımlarla yaşayan bir örgüt devletlerin yardımına, bağışlara ihtiyaç duyuyor, dünyada bu kadar açlık, hastalık, fakirlik varken siz buna sebep olan devletlere değil de siz sorunları gidermek için destek olanlara mı bozuluyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…