Erdoğan'dan dikkat çeken sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz dolayısıyla yazdığı yazıda " 15 Temmuz ihaneti ise bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi. "dedi

GİRİŞ 15.07.2020 08:23 GÜNCELLEME 15.07.2020 09:07
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan  15 Temmuz'un yıl dönümünde Hürriyet  Gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Erdoğan yazısında "Devletin tek ve asli sahibi millettir" mesajı verdi.

İşte o yazı;

Bin senedir üzerinde yaşadığımız bu topraklarda varlığımızı idame ettirebilmek için hep büyük bedeller ödedik.

İrili, ufaklı pek çok devlet kurarak bugüne kadar geldik. Döneminin en büyük devletlerinden olan Büyük Selçuklu’nun parçalanmasının en önemli sebeplerinden birisi sapkın bir akım olan Haşhaşilerin sinsi faaliyetleriydi. Selçuklu’nun dağılmasını müteakip Anadolu’nun imarında çok büyük katkıları olan Türk beyliklerinin ortaya çıkması, milletimizin bu topraklarda tutunma iradesi ve direncinin bir tezahürüydü.

 

 

Bu beyliklerden biri de tarihin gördüğü en güçlü kurumsal yapılardan olan Osmanlı Devleti’ydi. Yaklaşık 600 yıl boyunca çok geniş bir alanda güçlü bir yönetim sergileyen Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından tarihteki yerini almak üzere sahneden çekildi. Türk tarihindeki her benzer hadisede olduğu gibi, Osmanlı yıkılırken yerini yeni ve genç bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti aldı.

KARŞILAŞTIĞIMIZ SIKINTILARIN EN KALLEŞÇESİYDİ

Cumhuriyet döneminde de geçmişteki devletlerimizin yaşadıkları sıkıntıların benzerleriyle karşılaştık. Kimi zaman dış saldırılar ve tuzaklar, kimi zaman içeriden gelen ihanetler, milletimizi meşgul ve mağdur etti. 15 Temmuz ihaneti ise bin yıldır bu topraklarda karşılaştığımız sıkıntıların en kalleşçesiydi. 

Milletimiz, bin yıldır ne yaşarsa yaşasın, bu topraklarda ilelebet var olma iradesinden asla vazgeçmedi. 15 Temmuz ihaneti, bizi bu topraklarda yaşama irademizden vazgeçirmeye yönelik en son tertipti. İlhamını ve örgütlenme modelini bin yıl önceki yapılardan alan FETÖ’nün amacı, başarabilirse vatanımızı işgal etmek, başaramazsa iç mücadeleyle milletimizin enerjisini tüketmekti. Ancak milletimiz o gece destansı bir cesaret ve kahramanlık örneği sergileyerek, bu ihaneti sabah olmadan bertaraf etti.

Allah’ın yardımı, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığı, dostlarımızın duası sayesinde başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişimi, benzer tüm niyetlerin de tarihin çöplüğüne havale edilmesine vesile oldu.

UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ, BİLİYORUZ

Devlet ve toplum hayatımızın kılcal damarlarına kadar sızan terör örgütü FETÖ’yü titiz bir çalışmayla büyük ölçüde tasfiye ettik. Elbette böylesine sinsi ve karanlık bir örgütle mücadelenin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu biliyoruz. Sonuna kadar dikkatimizi canlı tutacak, gardımızı indirmeyeceğiz. Ülkemize ve milletimize yapılan ihanetin hesabını sonuna kadar soracak, kimseyi mağdur etmeden suçluları cezalandıracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, peşlerini bırakmayacağız.  Rabbimizin “Sizin şer gördüklerinizde hayır, hayır gördüklerinizde şer vardır” emri ilahisinin tecellisi olarak bugün Türkiye, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, milletimiz 15 Temmuz öncesinden daha muhabbetlidir. Ordumuz, polisimiz ve yargımız başta olmak üzere devlet kurumlarımız hainlerden temizlendiği için Türkiye, terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bununla da kalmıyor Irak, Suriye ve Libya gibi sınır ötesi faaliyetleriyle güvenlik hattını çok ilerilere taşıyor.

HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, ihanet şebekelerinin ve onların iplerini ellerinde tutanların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde, o gece bir gül bahçesine girercesine şehadete koşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Bin yıldır hep olduğu gibi, bir kez daha bu ülkeyi ebedi vatan yapma iradesini tüm dünyaya haykıran milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR 33
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Pişman olan bir tek fetöcü bile olduğuna inanmıyorum. Alayını o gün bu gündür itlaf etmemekle en büyük hata yapılmıştır; eğer gerekçe demokrasi falansa ben diktatörlük istiyorum. Bu kanı bozuk kalleşlerin bu ülkede ne bir lokma hakkı ne de bir damla suyu, soluyacak havası olabilir. Bunlar ve zerre kadar bunlara sempati besleyen vatan hainidir ve alayı asılmalıdır..
    Cevapla
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Dik durmaya devam reis, Allah yolunuzu açık etsin.
    Cevapla
  • Serin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada yalan makineleri chp iyi hdp ittifakı için çalışıyor
    Cevapla
  • yavuz sultan selim 3 yıl önce Şikayet Et
    REİSİM, Ümmete, Devletimize, milletimize, kast etmiş olan haçlı ordusu, osmanlıyı nasılki savaşlarla yıkamadılar, içimizden devşirdikleri, namus, şeref, haysiyet, vatan, din nedir bilmeyen mahlukatları, milletin üzerine salmaları neticesinde, ümmetin verdiği cevabı binlerce yılda olsa unutamıyacaklardır. İhanet içerisinde olanların!!! Dertleri hiç bitmesin, gün yüzü hiç görmesin, vatan hasreti, toprak hasreti bol olsun, nesillerine, Allah öyle dertler versinki hiçbir gün rahatlık ve huzur görmesin. Tüm masumların günahları, kendilerinin ve nesillerin üzerinden eksik olmasın. Allah ümmeti korusun, Şehitlerimizin ruhu şâd olsun.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhur 15 Temmuz Gazileri kendileri için toplanan yardım paralarının ödenmesini istiyor
    Cevapla
  • Serin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu yapanın chp iyi hdp ittifakı için çalıştığından şüpheniz olmasın
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence onu sen istiyorsun bozguncu. Devletimiz her daim onlar için elinden geleni yaptı yapmaya da devam ediyor. Seninkisi korona paralarına ne oldu diyen Halk tv sorusuna benzedi. Toplanan 2 milyar lira, devletin teşviklerle beraber harcadığı 252 milyar TL, ekonomik büyüklüğünün ise çarpan etkisiyle 600 milyar TL .Paketin 5,5 milyar TL'sini devletin yaptığı nakdi yardım, 5,5 milyar TL'sini İşsizlik Fonu'ndan yapılan ödemeler, 66 milyar TL'sini borç öteleme, gerisini ise krediler oluşturuyor. Geliri 5 bin TL'nin altında olan 6 milyon vatandaşa toplamda 37 milyar TL'lik kredi verildi. HALA DA YARDIM YAPILMADI DİYEN HAİNLER VAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı