CHP'li belediyenin sözde hastanesine kilit vuruldu, AK Parti dava açacak

Kovid-19 salgınının başladığı ilk dönemde paravanlarla bölmelere ayırdığı fuar alanını “1000 kişilik sahra hastanesi” diye pazarlayan CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın şovu yarım kaldı. Bir hastayı bile tedavi etmeyen sözde hastanenin kapısına kilit vuruldu. AK Parti Adana İl Yönetimi kamu zararına yol açan belediyeye dava açmaya hazırlanıyor.

CHP'li belediyenin sözde hastanesine kilit vuruldu, AK Parti dava açacak
CHP'li belediyenin sözde hastanesine kilit vuruldu, AK Parti dava açacak
GİRİŞ 22.07.2020 10:45 GÜNCELLEME 22.07.2020 10:45
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı canlı yayında dile getirdiği “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bin kişilik sahra hastanesi kurdu” şovu yarım kaldı. CHP’li Karalar’ın sözde sahra hastanesinin kapısına bir hasta dahi gelmeden kilit vuruldu. Adana AK Parti yönetimi, sahra hastanesine yapılan harcamalar sonucunda kamu malının zarara uğratıldığını veCHP’li Karalar’ın görevini kötüye kullandığını belirtti.

 

 

AK PARTİ DAVA AÇACAK

CHP’li Karalar’ın halkı korku ve paniğe sevk ettiğini belirten Adana AK Parti İl Yönetimi konuya ilişkin kamu davası açmaya hazırlandıkları ifade edildi. Devletin hiçbir makamından izin almadan kafalarına göre sahra hastanesi yaptıklarını söyleyen Adana AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, şunları söyledi: “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar, fuar alanını paravanlarla kapattı. Alanın kısa süre içerisinde sahra hastanesine dönüştürdüğünü iddia etti. Olay sonrası fuar alanına gidip incelemelerde bulunduk. İçeride hiçbir yatağın olmadığını gördük. Bunun üzerine CHP’li Karalar buraya 100 kadar yatak getirip yerleştirdi.”

 

 

BÖYLE BİR İHTİYAÇ YOKTU

“Bu tarz yapıların yapılması için öncelikle sağlık alanında böyle bir ihtiyacın olması gerekir. Adana’da böyle bir ihtiyaç yok. 8 Eylül 2017 tarihinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı. Şehir hastanemiz bin 550 yatak kapasitesi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hastanemizde dünyanın en gelişmiş tıp teknolojilerinin kullanıldığı bin 300 yatak bulunmaktadır. Böyle bir imkan bulunurken fuar alanının sözde hastaneye dönüştürülmesi, siyasi çıkarlar doğrultusunda yapılmıştır. Kamu kurumlarının gelirleri israf edilmek suretiyle harcamalar yapıldı. Sahra hastanesini açtıklarını söyleyerek sanki devletin tüm imkanları yetersiz kaldı imajı verildi, halk korku ve paniğe sevk edildi.”

KAMU ZARARI VAR

Yapılan harcamalarla kamu zararının oluştuğunu söyleyen Ay, “Burada bir israf söz konusu. Yapılan harcamaların tamamı boşa gitti. Getirilen yataklar, paravanlar, ya da çeşitli elektronik cihazların hiçbiri kullanılmadı. Bir tek hasta dahi buranın kapısından bile geçmedi. AK Parti İl Yönetimi olarak yapılan kamu zararı ve israfını Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarına taşıyacağız. Sadece kamu zararı değil aynı zamanda açık bir şekilde CHP’li Karalar’ın görevini kötüye kullandığı görülmektedir. Bu konuda gerekli yasal süreçleri başlatacağız. Halkımızın parasının boşuna kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 47
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Klasik CHP şov ları ve sahtekarlıkları
    Cevapla
  • İdol 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Kemal in dönemindeki hastahanelerden ilham almıştır :)
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zeydan makamında masa sandalye olmasa bile, kovid 19 aşısınıda bulur, ahada yazın bir kenara
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ve belediyeleri şov peşinde olmasınlar. bu gibi girişimler ile cahil insanları kandırabilirsin. klinik sağlık ocaklarını açabilirsin ama Hastane bu kolay bir iş değil. lütfen sağlık la şov yapmayın.
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yere yatak koy CHP Alsana hastane iyi uydurma sözde biz yaptık haaaa hep yalan hep uydurma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi