Türkiye'den son dakika Libya açıklaması

MSB: Türkiye, “Libya Libyalılarındır” prensibiyle hareket etmektedir. Amacımız, Milli Mutabakat Hükümetinin öncülüğünde, tüm Libyalıları kapsayan toprak bütünlüğü ve ulusal birliği sağlanmış, bağımsız egemen ve müreffeh bir Libya’dır.

Türkiye'den son dakika Libya açıklaması
Türkiye'den son dakika Libya açıklaması
GİRİŞ 03.08.2020 18:42 GÜNCELLEME 03.08.2020 19:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 31 Temmuz 2020'de El Cezire televizyonunda yayımlanan mülakatta sorulan sorulara verdiği cevaba ilişkin Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçekleri yansıtmadığı belirtidi.

 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Abu Dabi yönetiminin Suriye, Libya, Yemen ve Afrika Boynuzu gibi bölgelerde Birleşmiş Milletler Sözleşmesi başta olmak üzere evrensel kuralları ve ahlaki değerleri çiğneyerek yürüttüğü istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri 'yapıcı' olarak nitelemek ve bunlara verdiğimiz haklı tepkiyi Arap kardeşlerimize yapılmış gibi göstermek talihsiz ve beyhude bir gayrettir. Arap halkı bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Abu Dabi yönetimini ve bu yönetimi destekleyen hükümetleri aklıselime davet ediyoruz. Bahreynli yöneticilere bugün yanında durdukları devlet ve milletlerin yakın tarihte bu bölgede yaptıklarını hatırlatmaktan hicap duyarız. Bölgesel barış, istikrar ve güvenlik darbecilerin değil, hukuk ve meşruiyetin yanında yer alınarak savunulabilir."

 

 

- "TÜRKİYE DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin Libya ile 500 yıla varan ortak tarihi, kültürü, anlayış ve inançlarının bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Türkiye'nin, "Libya Libyalılarındır" prensibiyle hareket ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin amacının, Milli Mutabakat Hükümetinin öncülüğünde, tüm Libyalıları kapsayan, toprak bütünlüğü ve ulusal birliği sağlanmış, bağımsız egemen ve müreffeh bir Libya olduğunun altı çizilerek, "Türkiye, darbecilerin değil, BM tarafından tanınan meşru Milli Mutabakat Hükümetinin daveti ve uluslararası hukuka uygun olarak imzalanmış ikili anlaşmalar çerçevesinde Libya'da bulunmaktadır. Türkiye bugüne kadar verdiği askeri eğitim, yardım ve danışmanlık desteğini sağlamaya kararlılıkla devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 27
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş şart azdan az çoktan çok gitmeden olmadı ve olmayacak bu iş
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Zulümlere son..
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemizin hiç bir devletin toprak bütünlüğünde asla gözü olmamıştır. Tüm dünyadaki asıl gayret ve çabası zulmü ortadan kaldırmak ve her devletin hür iradesi ayakta durmasını sağlamak, sömürgeciliğe ve sömürülmeye karşı dik durmalarını sağlamaktır. Tüm ezilmiş devletler ve milletler bilsinki Türkiyenin olmadığı bir dünyada size yaşama hakkı bile vermezler. Tüm zulme uğramış devletler ve milletler söylemek istiyorum. Artık uyanın ve tüm imkanlarınız ve gücünüzle Türkiyemizin etrafında kenetlenin.
    Cevapla
  • Doğukan 3 yıl önce Şikayet Et
    İstiyorlar ki bizim sınırımızda gelip istedikleri gibi petrol ve doğal gaz arasınlar ama biz sadece seyredelim. İstiyorlar ki Suriye ve Lübnan'daki tüm kazanımlarımızı bırakıp çekilelim. İstiyorlar ki sınırımızda bir terör devleti kurulsun. Elin yunanı elin mısırlı arabı gelip benim sınırımda petrol arayamaz. Ordumuzun belirlediği bölgede kurallara uymayanlar gerekirse tereddüt etmeden vurulmalıdır. Türkiye eski Türkiye değil. Artık dünyanın sayılı ordusuna sahibiz.
    Cevapla
  • Kimkio 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da, mümkünse Yıldız'da devlet otoritesinden bağımsız bir İslamiyet makamı kurulmalı. Devletin tek kuruşuna ihtiyaç duymasın diye bağış alabilmeli ama vakıf olmamalı ki vakıflar genel müdürlüğüne de bağlı olmasın. Buradaki ulema asla devlet tarafından atanmamalı. Bu fetva makamı sadece Türklere değil tüm müslümanlara her dilde hitap etmeli, diyanet işleri başkanlığı ise Türkiye'deki din işlerini yürütmekten sorumlu olmalı şimdiki gibi. O zaman hiçbir kukla rejim müslüman kardeşlerimizi dizginleyemez.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır düşündüğüm şeyleri birebir yazmışsın kardeşim. inşallah başkaları da düşünür VE UYGULANIR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor