Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin çağrısına İYİ Parti'den cevap

Konuk olduğu programda "Cumhur İttifakı'na katılır mısınız?" sorusuna yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Cumhur İttifakının içine girmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin çağrısına İYİ Parti'den cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin çağrısına İYİ Parti'den cevap
GİRİŞ 08.08.2020 09:19 GÜNCELLEME 15.08.2020 08:56
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Hem MHP Lideri Devlet Bahçeli , hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gözlerin çevrildiği İYİ Parti cephesinden "Cumhur ittifakına katılır mısınız?" sorusuna yanıt geldi.

 

Habertürk ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Toptan her şeye ret cephesi değiliz. Memleketin hayrına olan işleri destekleriz. Ne AK Parti'nin düşmanı ne sayın Erdoğan'ın hasmıyız. Elinde büyük bir siyasi kuvvet varken ülkeyi bu duruma düşürmüş bir sistemin, siyasi hesabına ortak olmayacağız. Cumhur İttifakının içine girmeyiz. Sadece bu kötü sistemden, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş olursa bir katkı sağlarız" dedi.

BAHÇELİ'DEN SONRA ERDOĞAN DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı "Eve dön" çağrısıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı: "Bahçeli'nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek, en makul çizgide bir davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle, terör örgütleriyle el ele olmak milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Bu sıkıntı hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum."

YORUMLAR 31
  • djanet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende biliyorsunki Parlamenter sistem dediğin yönetim dünyada yok. Bu dayatmayı neden gündemde tutuyorsunuz bilmiyorum. Ayrıca vatanını bu kadar seven iyi partili kardeşlerim var. Bu ülkenin gerçek sevdalıları sizlersiniz. PKKPYDHDP üçgeninden lütfen çıkın. Gerçek Türkiye sevdalıları ile birlikte olun lütffen.
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    parlementer sisteme dönüs olursa ?! yani 90 lara dönelim ülke çıkmaza girsin kaos olsun ozaman tamam geliriz diyor oldugun yerde kal sen
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    parlamenter sistemden cektigimiz kadar hicbirseyden cekmedik. baskanliktan onceki secim bile herseyi gosteriyor. koalisyon isi kisilerin cikar catismasi haline geliyor. bakin 90 lara. kac hukumet kurulmus. o zaman ak parti de zaten yoktu. demekki insanlar oyle kolay kolay anlasamiyor. anlassa da 1 yilda ayriliyor. ulke yonetilecekse boyle yonetilmez. bunlar da birilerinin maşası gibi ulkeyi batiran sistemi savunuyor. bu bile istikametlerinin yanlis olduğunun kaniti.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere yardım ve yataklık eden bir zihniyet bizden değildir
    Cevapla
  • Karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayıın yorumcular. Adamı iyi biri olarak görmüşsünüz ki AKP'de siyaset yapmasını istiyorsunuz. Bildiğimiz tüm iyiler aynı çatı altında olursa eleştiriyi kim yapacak. En son, kral çıplak dememek için farklılık gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak