Türkiye'den Doğu Akdeniz tepkisi: "Tehlikeli oyunlar kabul edilemez boyutlara ulaştı..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak, ''Oruç Reis Mavi Vatan sınırlarımız içerisindeki çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Bazı ülkelerin bu çalışmaları bahane ederek Doğu Akdeniz’de oynamakta oldukları tehlikeli oyunlar Türkiye açısından kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır.'' açıklamasında bulundu.

 Türkiye'den Doğu Akdeniz tepkisi: "Tehlikeli oyunlar kabul edilemez boyutlara ulaştı..."
Türkiye'den Doğu Akdeniz tepkisi: "Tehlikeli oyunlar kabul edilemez boyutlara ulaştı..."
GİRİŞ 15.08.2020 14:18 GÜNCELLEME 15.08.2020 14:20
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak, ''Oruç Reis Mavi Vatan sınırlarımız içerisindeki çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Bazı ülkelerin bu çalışmaları bahane ederek Doğu Akdeniz’de oynamakta oldukları tehlikeli oyunlar Türkiye açısından kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır.'' dedi.

Oktay ayrıca, ''Türkiye, bölgesinde ve özellikle de Doğu Akdeniz’de yaşanan tüm konularda, iş birliği yollarını genişletme ve yapıcı diplomasiyi işletme gayreti içindedir.

Israrla ülkemize karşı oyun kurmaya çalışanlar ve Türkiye’yi ana karasına hapsetme hayali peşinde koşanlar kaybedenler arasında yerlerini almaya mahkumdur. Türkiye’nin dostluğu değerlidir, bilen için...'' ifadelerinde bulundu.

 

 

AK PARTİLİ ÇELİK: AVRUPA BİRLİĞİ BU SİYASİ TİYATRONUN FİGÜRANI OLMAMALIDIR

Öte yandan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından şu açılamaları yaptı:

 

 

"Doğu Akdeniz’deki “Yunan tiyatrosu” hukuksuzluk ve şımarıklıktan başka bir şey değildir. Buna eklenen Fransız tehditkarlığı ise ciddiyetsizliktir.  Avrupa Birliği bu siyasi tiyatronun figüranı olmamalıdır.

Yunanistan’ın diplomasiden anladığı kendi şımarıklığını Avrupa siyaseti haline getirmektir. Macron yönetimi ise el attığı her konudaki başarısızlığını Akdeniz’de laf kalabalığı ile örtmeye çalışıyor. Kabadayılık, mahalle dayanışması ve şımarıklık üçlüsünden siyaset çıkmaz.

Mavi vatan’da tek damla sudan taviz vermeyeceğiz. Kendi Mavi vatanımızda siyasi oyun oynatmayız. Türkiye ile hak ve hukuk temelinde konuşan kazanır. Türkiye’ye tehdit diliyle konuşan kaybeder. Nokta."

YORUMLAR 58
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan artık şunu anlamalı..Türkiye'ye telefon edip "Ben Yunanistan Hava Kuvvetleri komutanı olarak Yunanistan'dan 1x F-16 ile, İsrail Hava Kuvvetleri komutanı da İsrailden 1 F-16 ile gelecek ve MEİS adası ÜZERİNDE BULUŞACAĞIZ" telefonlarına ses çıkartmayan !? ne komutanlarrrr (???) ne de siyasilerrr varr..?? Ayrıca Yunanistan Kardak'ta keçi besleyerek onlara ot/su atarak " "bir ada veya kayalık o ada üzerinde tarım hayvancılık yapana aittir maddesine dayanmasını yutacak, bu ortama kimse göz yumacak NATOcu çok az kişi kaldı artık!!!
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunların filimi vizyona girmeden koparalim Allah yar ve yardımcımız olsun it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Nokta ' da benden ; "Nokta" , işte bu kadar.
    Cevapla
  • AHİRZAMAN YOLCUSU 3 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin Türke kefen biçenin sonu ölümdür.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler, Siyonistler, Siyonistler. Ah insanoğlu ah! Ülkelerinizin siyasi ve askeri makamlarını Siyonistlere teslim ediyorsunuz, Siyonistlerin Dolar'ını her ser şeyin üstünde tutuyorsunuz, onların medyasıyla büyüleniyorsunuz, yalanlarına inanıyorsunuz, fitnesine, tuzaklarına düşüyorsunuz ve birbirinizi katledip onların yolunu açıyorsunuz, planlarının gerçekleşmesine sebep oluyorsunuz. Ey insanoğlu Siyonistler neredeyse neslini kurutacak sen hala düşmanının farkında bile değilsin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!