Selahattin Demirtaş ile ilgili iddia yalan çıktı!

Başak Demirtaş, HDP'li eşi Selahattin Demirtaş'ın kızlarıyla görüşmesine izin verilmediğini iddia etti. CHP yandaşı Cumhuriyet Gazetesi de yalana çanak tuttu. İddiaların aksine Başak Demirtaş'ın bir kızıyla 10.08.2020 tarihinde, diğer kızıyla da 20.08.2020 tarihinde eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Selahattin Demirtaş ile ilgili iddia yalan çıktı!
Selahattin Demirtaş ile ilgili iddia yalan çıktı!
GİRİŞ 01.09.2020 16:15 GÜNCELLEME 01.09.2020 19:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başak Demirtaş, Edirne Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "koronavirüs önlemleri" kapsamında çocuklarıyla görüştürülmediğini iddia etti. Demirtaş, "Kızlarımız Delal ile Dılda'nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi" dedi.

 

 

CUMHURİYET ÇANAK TUTTU

Söz konusu yalana CHP yandaşı Cumhuriyet Gazetesi de çanak tuttu. Gazetede doğruluğu araştırılmaya gerek duyulmadan "Başak Demirtaş duyurdu: Selahattin Demirtaş'ın kızlarıyla görüşmesine izin verilmedi" şeklinde algı peşinde koşan bir habere imza atıldı. 

 

 

İKİSİYLE DE GÖRÜŞMÜŞ!

Başak Demirtaş'ın, "Selahattin Demirtaş'ın kızları ile görüştürülmediği" yönündeki iddiası yalan çıktı. Elde ettiğimiz bilgilere göre Başak Demirtaş, bir kızıyla 10.08.2020 tarihinde, diğer kızıyla da 20.08.2020 tarihinde eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

TEDBİRLER HERKES İÇİN GEÇERLİ!

Öte yandan tedbirlerden dolayı her hükümlünün en fazla iki yakınıyla, ayda iki kez görüştürüldüğü biliniyor. Bu tedbir; her tutuklu ve hükümlü gibi Selahattin Demirtaş'a da uygulanıyor.  

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın telefon görüşmesi yapmasına izin verilmediği ve çocukları ile görüştürülmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğünce alınan tedbirler, Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda titizlikle uygulanmaktadır. Bu tedbirler çerçevesinde tutuklu ve hükümlülere, ziyaret hakları kapalı görüş şeklinde kullandırılmaktadır. Yine Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, tutuklu ve hükümlüler, bir seferde en fazla ikişer yakınlarıyla olmak üzere ayda iki defa kapalı görüş hakkından yararlanmaktadırlar.

Her tutuklu ve hükümlü gibi Selahattin Demirtaş da Ağustos ayında kapalı görüş ve telefonla görüşme haklarını kullanmıştır. Başak Demirtaş bir kızı ile birlikte 10 Ağustos 2020 tarihinde, diğer kızı ile birlikte de 20 Ağustos 2020 tarihinde eşi Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmişlerdir. Ayrıca Ağustos ayı içerisinde Selahattin Demirtaş ailesiyle 8 defa telefonla görüşmüştür. Selahattin Demirtaş’ın kızları ile görüştürülmediği ve telefon görüşmesi yapmasına izin verilmediği yönündeki iddialar asılsızdır. Edirne’deki ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlülerin sağlığını korumak için Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR 7
  • TURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazete memleketin yüz karasıdır.
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu yalan üzerine, gazeteye ve eşine ne gibi bir şey yapılacak??
    Cevapla
  • Dadas 25 3 yıl önce Şikayet Et
    hersey bi yana o cocuklarini virüs nedeniyle göremiyorda o rahmetli sehitlerimizin evlatlari hic göremiyor yasinin anneside evladini göremiyor buna ne diycek o pacavra gazteler?:
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna demiyoruz CHPKK diye. Kimin yayın organı be. Yürü, kim tutar seni.
    Cevapla
  • Çatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    İdam idam idam
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    terörist katilin görüş izni olmaması gayet normal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!