İletişim Başkanlığı'nda Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu. Yapılan düzenlemeyle, ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde koordinasyon sağlanması amaçlanıyor.

İletişim Başkanlığı'nda Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu
İletişim Başkanlığı'nda Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu
GİRİŞ 18.09.2020 13:02 GÜNCELLEME 18.09.2020 15:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kuruldu.

 

Resmi Gazete'de 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde değişiklik yapan kararnameye göre, başkanlık; Türkiye'ye karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyecek ve her türlü manipülasyon ve dezenformasyona karşı adım atacak. 

Başkanlık ayrıca, kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde devletin belirlediği hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerinde de bulunacak.

'ALGI YÖNETİMİ' YALANI!

Yurt dışı fonlarıyla beslenen medya, İletişim Başkanlığı üzerinden manipülasyona başladı; Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı'nın algı yönetimi yapacağını iddia etti. 

Ancak, başkanlığın böyle bir görevi yok. Zira başkanlık; dezenformasyon ve manipülasyonla mücadele edecek. 

MADDE MADDE BAŞKANLIĞIN GÖREVLERİ

 

Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığının görevleri şöyle sıralandı: 

a) Devletin stratejik amaç ve hedefleri ile Devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetlerde uygulanacak stratejik iletişim politikalarım belirlemek.

b) Ulusal ve uluslararası alanda stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerini yürütmek ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak.

c) Türkiye Cumhuriyetine yönelik iç ve dış tehdit unsurlarını analiz ederek stratejik iletişim ve kriz yönetimi açısından gerekli tedbirleri uygulamak.

ç) Türkiye Cumhuriyetine karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu faaliyetlerini belirleyerek her tür manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyette bulunmak.

d) Kriz, afet, olağanüstü hal dönemleri ile yakın savaş tehdidi, seferberlik ve savaş halinde, Devletin belirlediği amaç ve hedeflere ulaşmak için stratejik iletişim ve kriz yönetimi faaliyetlerinde bulunmak.

e) Görev alanı kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak.

f) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak."

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞILAŞTIRMALI MADDE CETVELİ

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Devir enformasyon savaşı devri. Herkes TRT World kanalının sosyal medya ağlarına abone olup Türkiye'nin ve Müslümanların hakkını savunan önemli videoları beğenip yorumlasın ve yaysın. Sürekli slogan sallayıp devletten bir şeyler bekleyen insanlarımız azıcık elini taşın altına koysa TRT World kanalı şuan Youtube'da en az 10 milyon abone sayısına ulaşmıştı. Ama 10 milyon abone sayısına ulaşan malum ergen kanalı belli, ama lafa geldi mi yangında kül bırakmaz bu kitle..
    Cevapla
  • Dusunce kurulusu -3 3 yıl önce Şikayet Et
    Ornegin hacli siyonist kafir bati yunan fransiz olayini koyarak butun dikkatimizi eforumuzu bu cakma olaya yonlendirirken arkadan bizi ilgilendiren suriye irak libya....bize kumpas tuzak bir oldu bittiye getirme cabasi oldugu eskiden gunumuze oynadigi standart oyun ama biz bizi ilgilendiren her bolgeyi her ulkeyi bir kopukluk o!mayacak her oyuna her kumpasa vakif olacak sekilde o isle ilgi!i uzmankarla takip bilgilendirme gerekli mudahaleyi yaparsak artik hacli siyinist kafir eskiden oldugu gibi Turkiyenin bir olaya yonkendirilerek kendini ilgilendiren baska bolgelerde bir oldu bittiye getirilemeyecegi her ise her olaya vakif oldugu gerekli mudahaleyi yaptigini gormeli
    Cevapla
  • Dusunce kurulusu -2 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu odalar ve alt birimlerinin ilgi alanlari bolgeleri ve ulkelerine iliskin iliskisi ve bilgisi cok iyi olan uzmanlardan olusmali girevli muvazzaf emekli konsolos buyukelci askeri uzman teror uzmani toplum bilimci sosyolok tarihci egitimci hatta is adami... bu uzmankar devlet hukumet dis isleri venel kurmaya hem ilgilendigi olay ve islerde yardimci olmak hemde dis islerde kopukluk olupta bir oldu bitti bir kumpas bir tuzagi onlemek icin ulke adina takip bagli oldugu yerkeri bilgilendirme ve gerektiginde ilgili kurumla kordibeli mudahale veya ilgili kurumun mudahalesine bilgi ve yinkendirmeyle yardimda bulunmali (sayfa-2)
    Cevapla
  • Dusunce kurulusu -1 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulke olarak hic vakit kaybetmeden ayni batida think thank seklinde orneklerinde oldugu gibi Cumhurbaskanligimiza bagli dis isleri takip bildirim ve mudahale daire vaskanligi kurulmali bu kurumda misir libya...(kuzey afrika) suriye irak, lubnan..(ortadogu) ermenistan gurcistan...(kafkas odasi) yunanistan bulgaristan...(balkan odasi) bae suud bahreyn...( korfez odasi)...odalardan ve her odada ilgilendigi ulke ve uzmandan olusan bolumlerden olusmali mesela kuzey afrika odasi libya bolumu gibi ((sayfa-1)
    Cevapla
  • Uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sosyal medyada yapılan algı paylaşımlara anti paylaşım yapılması doğru olur. yayılan yalanın karşısında onu çürütecek belge ve bilgiler verilmeli. Bu algı operasyonunu yayanlara cezalar gelmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'