Başkan Erdoğan ile Macron arasında gerilim sonrası ilk temas!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan ile Macron arasında gerilim sonrası ilk temas!
Başkan Erdoğan ile Macron arasında gerilim sonrası ilk temas!
GİRİŞ 22.09.2020 22:42 GÜNCELLEME 23.09.2020 13:50
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'ndan kritik görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. 

 


'GERGİNLİĞİN SEBEBİ TÜRKİYE'NİN VE KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARININ YOK SAYILMASI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz’deki gerginliğin sebebinin Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin bölgedeki meşru haklarının yok sayılması olduğuna işaret ederek, Fransa’nın Yunanistan ve Rum kesiminin gerginliği tırmandıran maksimalist iddia ve adımlarını desteklemesine anlam veremediğini belirtti.

 

 

'TÜRKİYE KENDİ HAKLARINI KİMSEYE YEDİRMEYECEK' VURGUSU

Türkiye’nin kimsenin hakkında gözü olmadığını ancak kendi haklarını da kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğini savunduklarını ifade etti.

Tansiyonu düşürmek için diplomasi fırsatlarının değerlendirilmesi ve sürdürülebilir müzakere süreçlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm sorunları masada konuşmak ve çözmek istediklerini dile getirdi. 

ERDOĞAN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Fransa’dan da sağduyulu ve yapıcı bir tutum beklediklerini ifade ederek, Türkiye-Fransa arasında istişare ve iletişim mekanizmasının sürekli olarak işletilmesinde fayda gördüğünü kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Liderler Zirvesi’nden Türkiye’ye ilişkin yapıcı diyalog ve iş birliğini teşvik eden bir yaklaşımın çıkmasının da bölgesel meselelerin çözüm imkanları açısından önemli olduğunu belirtti. 

GÖRÜŞME SONRASI MACRON'DAN İLK AÇIKLAMA 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye saygı duyduklarını ve bu ülkeyle diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

Macron, Birleşmiş Milletler (BM) 75'inci Genel Kurulu'na yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video mesajla katıldı.

Doğu Akdeniz'de yeniden çatışma alanını engellemek ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğun oluşturulması gerektiğini dile getiren Emmanuel Macron, Korsika'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde bu çağrının yapıldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız. Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini, Libya ve Suriye'deki eylemlerini açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok. Biz, Avrupalılar, diyaloğa hazırız."

Macron, müttefikler ile uluslararası hukuka saygı göstererek ve iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini savunarak, bu prensiplerin müzakereye açık olmadığını iddia etti.

BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosuna saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Emmanuel Macron, ülkesinin BM'nin himayesinde Çin'de Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne uluslararası gözlemcilerin gitmesini istediklerini belirtti. 

YORUMLAR 66
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK,PYD,YPG, Daeş gibi bir çok Terörist yetiştiren barındıran eğitim silah, beton in zin destekçisi, İşgalci, sömürgeci, Soykırımcı olmasını Unutmuş Yunanistan ile Türkiye' yi Uçak gemisi ile kafa tutabileceğine inanmış Akdenize gelmiş Sonra " İyi niyetli ve naif olma temennisin de bulunan" Roma'yı Neron yaktı Fransa'yı da Notre Dame de Çapsız Fransa'nın Cumhurbaşkanı olması şaibeli ama Konuya en fazla Fransız olması Macro ama Çapı Micro
    Cevapla
  • Öz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Türk Milleti tüm dünya üstümüze ekonomik siyasî ve askeri olarak saldırmaktadır cümlemiz Reisimize ve Devletimize sahip çıkalım dolara euroya altına sığınmayalım üretken olalım parayla para kazanmayalım yahudi oyununa gelmeyelim Allah yolunda olalım
    Cevapla
  • TAŞLARA TAKILMAYIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron'un 'Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok.' cümlesi ÇOK ÖNEMLİ. Satranç tehditle, HAKARETLE DEĞİL HAMLE YAPARAK oynanır ve doğru hamleleri yapan kazanır. Büyük devletlerin de yaptığı budur. Türkiye çevresinde büyük bir satranç oyunu oynanıyor ve bu oyunu oynayanlar sahada görünen vezir, kale, at, fil ve piyonları temsilen ABD, Rusya, Fransa, İran, BAE, Yunanistan, PKK/YPG/FETÖ/DAEŞ vb.değil, onları öne sürerek, harcayarak bölgede Kudüs başkentli SION ülkesi kurmaya çalışan şeytani Siyonist Küresel akıldır. DOĞRU SORU: At neden öne çıktı, fil ne yapıyor, piyon ne istiyor değil, Siyonist aklın amacı ne?
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin amacı israilin çevresindeki 23 ülkeyi parçalayıp bölgede Kudüs başkentli bir SION ülkesi (büyük israil) kurmak. Çevremizde olup bitenlerin sebebi bu, gerisi teferruat.
    Cevapla
  • s.yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    güçlü ve diri duralım inş. hainlere fırsat vermesin Allahım
    Cevapla
  • savas 3 yıl önce Şikayet Et
    ibininin libyada ve suriyede ne kuyruk acısı varsa şart olara khep onları sürüyorlar öne. Sömürge kaybedecek ya derdi zartron efendinin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?